HomeHL-9Σημαντική διάκριση για ένα “αρχιτεκτονικό αριστούργημα” στην Κρήτη

Σημαντική διάκριση για ένα “αρχιτεκτονικό αριστούργημα” στην Κρήτη

Ανάμεσα στα πέντε καλύτερα της χρονιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, ολοκληρώθηκαν τα αρχιτεκτονικά βραβεία από το περιοδικό «Δομές», αριθμώντας φέτος 150 κατατεθειμένα έργα με περισσότερους από 530 αρχιτέκτονες και λοιποί συντελεστές να έχουν εμπλακεί στη δημιουργία τους.

Με τους διεθνείς κριτές Alexander Brodsky, Bureau Alexander Brodsky, Gonçalo Byrne και Gonçalo Byrne Arquitectos, επιλέχθηκαν βραβεία σε τέσσερις ξεχωριστές κατηγορίες, τα οποία έδωσαν αντίστοιχα οι αρχιτέκτονες Τάσος Κωτσιόπουλος, Αθανάσιος Σπανομαρίδης, Καλλιόπη Κοντόζογλου και Δημήτρη Αντωνακάκη.

Ανάμεσα στα αρχιτεκτονικά έργα που βραβεύθηκαν είναι και μία κατοικία στην Αγία Γαλήνη, η οποία απέσπασε το βραβείο για το “Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο των ετών 2013-2017”.

Στη νότια πλευρά της Κρήτης, μόλις 165 ναυτικά μίλια από την έρημο της Σαχάρας, οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν ένα εμφανή δακτύλιο σύμφωνα με τη μορφολογία του εδάφους, σχηματίζοντας ζώνες σκίασης.

Το οίκημα μέσα κρύβει έναν εσωτερικό κήπο με ποικιλία εσπεριδοειδών και βοτάνων ενώ συνολικά διαμορφώνει ένα μικροκλίμα όασης που εναρμονίζεται με το φυσικό τοπίο.

Athinorama.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση