HomeΚΡΗΤΗΣτην Κρήτη και πάλι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για το αεροδρόμιο

Στην Κρήτη και πάλι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για το αεροδρόμιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σήμερα στην Κρήτη ο  Μιχάλης Χρυσοχοϊδης λίγες μόνο ώρες μετα τη δημοσίευση της διακήρυξης για τη διενέργεια του διεθνούς διαγωνισμού για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου σε ώρα αιχμής επιθεώρησε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που βρίσκεται στο Ηράκλειο, προκειμένου να δει την κατάσταση και άμεσα – ως τις 10 Ιουνίου – να δρομολογήσει παρεμβάσεις που σχετίζονται κυρίως με τον έλεγχο των χειραποσκευών (να γίνονται στο υπόγειο και όχι στο ισόγειο) αλλά και με τις θέσεις αεροσκαφών που χρειάζονται, με δεδομένο ότι ο δήμος ανταποκρίθηκε και εκκρεμεί μόνο η επίλυση θεμάτων με το υπουργείο εθνικής άμυνας, ώστε να παραχωρηθούν επιπλέον χώροι από την 126 Σ.Μ.

Σε δηλώσεις του, ο κ.Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στη δημοπράτηση του αεροδρομίου Καστελλίου, χαρακτηρίζοντάς του σύγχρονο και άξιο των απαιτήσεων, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξουν και μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα, ώστε το αεροδρόμιο να είναι λειτουργικό και να μην ταλαιπωρούνται οι τουρίστες.

Αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται και κυβερνητική σταθερότητα. «Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να παλεύει για την επανένωση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να δώσει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στους πολίτες.

Ο υπουργός κράτησε πάντως σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις Βενιζέλου περί κυβερνητικής σταθερότητας σε συνάρτηση με τα ποσοστά της «Ελιάς» και άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές.

 
Στο μεταξύ στάλθηκε   στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς δημοσίευση, η Διακήρυξη για τη διενέργεια του διεθνούς διαγωνισμού για το νέο αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης στο Καστέλι Πεδιάδος σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, ανοίγοντας έτσι και επισήμως το δρόμο για την κατασκευή του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου στο νησί.
Με δεδομένο ότι το έργο θα υλοποιηθεί με το σύστημα της Σύμβασης Παραχώρησης, αυτό σημαίνει για την Κρήτη μια σημαντικότατη εισροή ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, με όλες τις προφανείς αναπτυξιακές και οικονομικές επιπτώσεις. Μαζί με το κόστος των απαλλοτριώσεων, τις δαπάνες εξυπηρέτησης δανείων και τις λοιπές δαπάνες, το συνολικό κόστος του έργου θα φτάσει το 1,5 δισ. ευρώ.
Ο κ. Αυγενάκης για την επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη τόνισε:  «Δεν μπορεί στο όνομα του νέου που έρχεται.. να αφήνουμε το υπάρχον να διαλύεται» .
XRYSOXOIDHS4 XRYSOXOIDHS5 XRYSOXOIDHS6
XRYSOXOIDHS3 XRYSOXOIDHS
Διαφήμιση
Διαφήμιση