HomeHL-9Χειμερινές εκπτώσεις: Ποια περιοχή της Κρήτης παρουσίασε μεγαλύτερη πτώση

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποια περιοχή της Κρήτης παρουσίασε μεγαλύτερη πτώση

Υποτονική η αγορά σε όλη την Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υποτονική ήταν η κίνηση στην αγορά όλης της Ελλάδος κατά την διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων όπως προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε η ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ.

Όπως αναφέρεται οι εκπτώσεις ήταν υποβαθμισμένες αφού μάλλον η Χριστουγεννιάτικη κίνηση μοιάζει να «έκλεψε την παράσταση».

Η σύνοψη των αποτελεσμάτων

  • Τη φετινή χειμερινή εκπτωτική περίοδο οι επιχειρήσεις στο μεγαλύτερο μέρος τους είχαν πτώση στις πωλήσεις τους σε σύγκριση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, για παραπάνω από 6 στους 10 επιχειρηματίες οι πωλήσεις τους τη χειμερινή εκπτωτική περίοδος-ήταν χαμηλότερες σε σύγκριση με το 2017. Ποσοστό 26% δήλωσε ότι παρέμειναν σταθερές και το 8% ότι κινήθηκαν καλύτερα.
  • Ως προς το ύψος του ποσοστού έκπτωσης στις εμπορικές αγορές μία στις τρεις επιχειρήσεις, διαμόρφωσε το ποσοστό των εκπτώσεων μεταξύ 21% και 40%, ενώ μία στις τέσσερις πραγματοποίησε εκπτώσεις μικρότερης τάξης, έως και 20%.
  • Σύμφωνα με το 58% των επιχειρηματιών ο Ιανουάριος από άποψη αγοραστικής κίνησης ήταν ο καλύτερος μήνας των εκπτώσεων.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, 7 στους 10 δηλώνουν ότι δεν επηρέασε το τζίρο της εκπτωτικής περιόδου. ενώ 1 στους 4 επιχειρηματίες θεωρεί πως επηρέασε αρνητικά και μόλις το 2% ότι τον επηρέασε θετικά.
  • Η μείωση σε σχέση με το δίμηνο του 2017 που εκτιμάται από τους Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα φτάνει το 8,8% (484 εκ. ευρώ), διαμορφώνοντας την εκτίμηση για το τζίρο του πρώτου διμήνου του 2018 σε 5,02 δις ευρώ από 5,5 δις το 2017.

Ποια περιοχή της Κρήτης παρουσίασε μεγαλύτερη πτώση

Την μεγαλύτερη μείωση – σύμφωνα πάντα με την έρευνα – παρουσίασε η πόλη των Χανίων με ποσοστό πτώσης 31% με 40%.

Την ίδια περίοδο ο Άγιος Νικόλαος παρουσίασε πτώση της τάξεως του 21% με 30% ενώ το Ηράκλειο μείωση της τάξης 1% με 10%.

Στο Ρέθυμνο και την Ιεράπετρα η καταναλωτική κίνηση κινήθηκε στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Δείτε τον πίνακα:

krhth-ekptoseis

Δείτε εδώ όλη την έρευνα της ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση