HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜέχρι τέλος Μαρτίου η διορία υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων

Μέχρι τέλος Μαρτίου η διορία υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων

Απόφαση της ΑΑΔΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Και επισήμως, όπως είχε προαναγγελθεί με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, παρατείνεται έως τέλος Μαρτίου η διορία υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων πελατών – προμηθευτών (γνωστών πλέον ως ΜΥΦ) από τους υπόχρεους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και τις επιχειρήσεις. Διευρύνεται επίσης σε 2,5 μήνες (αντί για ένα μήνα που ίσχυε) έως τέλος Μαΐου το περιθώριο διορθώσεων για τις δηλώσεις των τιμολογίων προμηθευτών από τους υπόχρεους.

Με απόφαση του διοικητού της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (ΠΟΛ 1033/2018) αναγνωρίζεται πως υπάρχει «ανάγκη παροχής πρόσθετου χρόνου για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων ως προς την εκπλήρωση της υποχρέωσης υποβολής καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, δεδομένων των πρακτικών προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά την εφαρμογή της υποχρέωσης αυτής και του όγκου εργασίας που απαιτείται, σε συνδυασμό με τις λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις, καθώς και το γεγονός ότι η υποχρέωση αυτή δε συνδέεται με την καταβολή φόρου».

Όπως ορίζεται, οι σχετικές καταστάσεις που αφορούν τα ημερολογιακά έτη 2017 και επόμενα, υποβάλλονται μέχρι το τέλος Μαρτίου του επομένου έτους από το ημερολογιακό έτος που αφορούν. Από φέτος δηλαδή και στο εξής θα υποβάλλονται έως 31 Μαρτίου κάθε έτους.

Επιπλέον, για τα ημερολογιακά έτη 2017 και επόμενα, για τη διόρθωση των αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών μπορεί να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση μέχρι τη 15η Μαΐου του επομένου έτους από το ημερολογιακό έτος που αφορούν.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση