HomeΕΛΛΑΔΑΤα τέσσερα ονόματα που προτείνει ο Ζάεφ για ΠΓΔΜ

Τα τέσσερα ονόματα που προτείνει ο Ζάεφ για ΠΓΔΜ

Παράθυρο για «μικρές αλλαγές» στο Σύνταγμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις προτάσεις με τα τέσσερα ονόματα που έχει βάλει η ΠΓΔΜ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γιαεπίλυση του ονοματολογικού αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

«Οι προτάσεις είναι ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’, ‘Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας’, ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη’ και ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)’» δήλωσε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters μετά τη σύνοδο κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Ερωτηθείς για το εάν θα είναι ευχαριστημένη η Ελλάδα με ένα από τα παραπάνω ονόματα, ο Ζάεφ προσέθεσε πως «ναι… έχουν κάποιες επιλογές που προτιμούν και κάποιες που δεν τις προτιμούν τόσο (σε ό,τι αφορά το όνομα).

Όπως είπε, το ερώτημα που παραμείνει είναι αν υπάρχει «πραγματική ανάγκη» για αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, κάτι που ζητά η Ελλάδα.

Φέρεται, δε, να υποστηρίζει ότι είναι διατεθειμένος να κάνει μόνο μικρές αλλαγές στο όνομα στο Σύνταγμα της χώρας, ενώ θεωρεί ότι αν η «αξιοπρέπεια» εξασφαλιστεί στο θέμα του ονόματος, οι πολίτες θα στηρίξουν το δημοψήφισμα.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση