HomeHL-WorldΥεμένη: Έξι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν «κατά λάθος» σε αεροπορική επιδρομή της συμμαχίας

Υεμένη: Έξι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν «κατά λάθος» σε αεροπορική επιδρομή της συμμαχίας

50 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Σανάα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έξι Υεμενίτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν «κατά λάθος» όταν επιδρομή αεροσκαφών της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έπληξε τη βάση τους, 50 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Σαναά, δήλωσε πηγή προσκείμενη στον κυβερνητικό στρατό.

Η συμμαχία που συγκρότησε η Σαουδική Αραβία ενεπλάκη πριν από τρία χρόνια στον πόλεμο της Υεμένης για να υποστηρίξει τις κυβερνητικές δυνάμεις έναντι των σιιτών ανταρτών Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν και κατέχουν την πρωτεύουσα.

«Μια επιδρομή (που εξαπολύθηκε) κατά λάθος από αεροσκάφη της συμμαχίας είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνδρες, ένας αξιωματικός και πέντε στρατιώτες», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Κατά την ίδια πηγή, άλλοι 15 στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επιδρομή εναντίον του στρατοπέδου, στην ορεινή περιοχή Νιχμ, ανάμεσα στη Μαρίμπ, που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, και τη Σαναά.

Άλλη πηγή προσκείμενη στα κυβερνητικά στρατεύματα έδωσε βαρύτερο απολογισμό, κάνοντας λόγο για 20 νεκρούς, ανάμεσά τους τρεις υψηλόβαθμους αξιωματικούς.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η συμμαχία απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Χάρη στην αεροπορική υποστήριξη της συμμαχίας, κυβερνητικές δυνάμεις απέσπασαν τους τελευταίους μήνες από τους Χούθι πολλές βάσεις στην οροσειρά Νιχμ.

Θέατρο αιματηρών εχθροπραξιών, η Νιχμ δίνει πρόσβαση στρατηγικής σημασίας στην πρωτεύουσα, αλλά η σύγκρουση εκεί απέχει ακόμη πολύ μακριά από το να έχει κριθεί, λαμβανομένων υπόψη των δύσκολων συνθηκών σε αυτό το ορεινό πεδίο μάχης και των χιλιάδων ναρκών και παγίδων που έχουν τοποθετήσει οι αντάρτες.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση