HomeHL-GreeceΕξελίξεις στις αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών – Στάση εργασίας την Πέμπτη

Εξελίξεις στις αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών – Στάση εργασίας την Πέμπτη

Τι αποφάσισε η Ομοσπονδία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξελίξεις δρομολογούνται στον κλάδο των νοσοκομειακών γιατρών σε ό,τι αφορά τις αποδοχές τους, μετά την έκδοση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικές οι μισθολογικές μειώσεις των γιατρών (νόμος 4093/12).

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και την ενημέρωση που επικαλείται από το νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας,  ακυρώνονται οι μισθοδοτικές καταστάσεις των γιατρών που προσέφυγαν και κρίνονται αντισυνταγματικές οι μισθολογικές μειώσεις των γιατρών του ΕΣΥ.

Η ΟΕΝΓΕ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αναμένει το κείμενο της απόφασης προκειμένου να εκτιμήσει το περιεχόμενό του και να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει ωστόσο, πως ζητεί την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από όλες τις μνημονιακές περικοπές.

Η Ομοσπονδία προκήρυξε για την Πέμπτη 1 Μαρτίου στάση εργασίας (11.30 πμ μέχρι τη λήξη της βάρδιας) και παράσταση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47) στις 12.30 το μεσημέρι.

Η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) ανακοίνωσε πως αναμένει τις οδηγίες του νομικού της συμβούλου, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της για τις περαιτέρω ενέργειες.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση