Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας, μετά από απόφαση της ΚΕΔΕ, αντιδρώντας στην υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και σε επίπεδο Κρήτης.

Στην περίπτωση μάλιστα που δήμαρχοι αποφασίσουν να λειτουργήσουν τους παιδικούς σταθμούς, τότε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα προχωρήσει άμεσα σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στον συγεκρκιμένο κλάδο.

Στην Αθήνα, εξάλλου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή, όπου ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η επίμαχη διάταξη.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ – ΟΤΑ η απόφαση της υποχρεωτικής φοίτησης όλων των παιδιών ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία, υποβαθμίζει τον θεσμό των δημοτικών παιδικών σταθμών με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος απώλειας θέσεων εργασίας. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι με τις θέσεις τους ταυτίζονται εκατοντάδες γονείς παιδιών και για τον λόγο αυτό θα κατατεθούν στη βουλή ψηφίσματα με υπογραφές γονέων που ζητούν να μην μεταβληθεί το υφιστάμενο καθεστώς.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση