Στην περίοδο των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς φαίνεται πως εξάντλησαν οι Ηρακλειώτες την αγοραστική τους δυνατότητα, αφού το «καλό κλίμα» που είχαν διαπιστώσει οι έμποροι δεν διατηρήθηκε στη μακρά περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων που ακολούθησε.

Οι εκπτώσεις ολοκληρώνονται την ερχόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στις 28 Φεβρουαρίου, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, και οι συνθήκες όσον αφορά στην επάρκεια αγαθών και τη σχέση ποιότητας – τιμής στην αγορά της πόλης χαρακτηρίζονταν ιδανικές.

Μάλιστα, πολλοί ήταν οι καταστηματάρχες που δεν επέλεξαν να κλιμακώσουν σταδιακά το ποσοστό των μειωμένων τιμών με τις οποίες διέθεταν τα προϊόντα τους, αλλά ξεκίνησαν με εκπτώσεις της τάξεως του 40 και του 50% ήδη από την πρώτη εβδομάδα της περιόδου.

Ωστόσο, οι καταναλωτές προτίμησαν – όπως τείνει να αποδειχθεί εκ τους αποτελέσματος – να κάνουν τις αγορές τους στην περίοδο των γιορτών, περιοριζόμενοι σε ελάχιστα ψώνια τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, παρά το δέλεαρ των ιδιαίτερα ελκυστικών τιμών.

Αιτία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εμπόρων είναι οι αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις των νοικοκυριών, με αποτέλεσμα η κίνηση της … βιτρίνας να είναι μεν αυξημένη, ο τζίρος όμως να καταγράφει κατά μέσο όρο πτωτική πορεία σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Τώρα, ο εμπορικός κόσμος εναποθέτει τις ελπίδες του στο τελευταίο τριήμερο, ωστόσο ακόμη κι αν η καταναλωτική ζήτηση παρουσιάσει ανάκαμψη, αυτή δεν θεωρείται ικανή να προσδώσει στον τζίρο θετικό πρόσημο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση