HomeHL-SportsΠαναθηναϊκός Λαμία 2-0

Παναθηναϊκός Λαμία 2-0

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε για δεύτερη μόλις φορά στο φετινό πρωτάθλημα δεύτερη «κολλητή» νίκη, με το 2-0 επί της Λαμίας να τον ανεβάζει προσωρινά στην έκτη θέση της Σούπερ Λιγκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε για δεύτερη μόλις φορά στο φετινό πρωτάθλημα δεύτερη «κολλητή» νίκη, με το 2-0 επί της Λαμίας να τον ανεβάζει προσωρινά στην έκτη θέση της Σούπερ Λιγκ.

Οι «πράσινοι» που ήταν καλύτερο στο μισό πρώτο ημίχρονο, έγιναν πιο πιεστικοί και πιο ουσιαστικοί στο δεύτερο και έφτασαν δίκαια στο «τρίποντο». Μουνιέ και Ινσούα με τα πρώτα τους γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν οι σκόρερ του «τριφυλλιού».

Τα αρχικά πλάνα

Στο 4-4-2 του Ουζουνίδη, ο Βλαχοδήμος ήταν στο τέρμα και οι Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Ινσούα από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Τζανδάρης, Κάτσε ήταν οι κεντρικοί χαφ, με τους Λουντ (δεξιά), Μουνιέ στις πτέρυγες και τον Άλτμαν λόγω πίσω από τον Δώνη στο επιθετικό δίδυμο.

Ο Τεννές από την άλλη προτίμησε το 4-2-3-1, με τον Μελίσσα τερματοφύλακα, τους Ασίγκμπα (δεξιά), Παντελιάδη μπακ και τους Αναστασιάδη, Μπεν Τζεμιά στόπερ. Μπλάζιτς και Όμο ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι, Φράγκος συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Μπούντνικ.

Καμία μεγάλη φάση

Οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά και κυριάρχησαν στο πρώτο μισό του 45λεπτου, στο φινάλε του οποίου τελικά κάθε ομάδα είχε από 6 τελικές προσπάθειες. Όλες, όμως, ήταν ουσιαστικά ακίνδυνες.

Για τον Παναθηναϊκό καλύτερη φάση ήταν αυτή του 27′, όταν ο Δώνης πήρε την κεφαλιά με προϋποθέσεις από την καρδιά της περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Η Λαμία με τη σειρά της, προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με στημένες φάσεις και τις εκτελέσεις του Πίτι. Δεν τις εκμεταλλεύτηκε, όπως ούτε τα λάθη της άμυνας του «τριφυλλιού».

Με το «καλημέρα»

Αλλαγές δεν έκαναν οι δύο προπονητές στην ανάπαυλα, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να ξεκινήσει ιδανικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Δώνης πάσαρε στον Μουνιέ στο ημικύκλιο, αυτός μπήκε στην περιοχή και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Μελίσσα για το 1-0.

 Η Λαμία έδειχνε ανίκανη να αντιδράσει στο πρώτο γκολ του Γάλλου στο πρωτάθλημα (ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε σκοράρει εναντίον της και στη ρεβάνς του Κυπέλλου στη Λεωφόρο) και αν σκόραρε κάποιος ξανά, αυτός θα ήταν ο Παναθηναϊκός.

Έτσι και έγινε. Στο 64′ ήταν η σειρά του Ινσούα να πετύχει το «παρεθνικό» του γκολ στη Σούπερ Λιγκ και το έκανε με υπέροχο τρόπο. Ο Αργεντίνος έστρωσε την μπάλα με ωραίο κοντρόλ στο ημικύκλιο και από εκεί με αριστερό εξωτερικό πλασέ την έστειλε στη γωνία της εστίας των φιλοξενούμενων.

 Τίποτα δεν άλλαξε στο σκορ μέχρι το τέλος του αγώνα, καθώς με τις αλλαγές των δύο προπονητών και τη διαφορά στα δύο τέρματα ο ρυθμός έπεσε σταδιακά στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης, 4-4-2): Βλαχοδήμος – Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Ινσούα – Λουντ, Τζανδάρης, Κάτσε (80′ Στάικος), Μουνιέ (75′ Χατζηγιοβάνης) – Άλτμαν (89′ Μπουζούκης), Δώνης

Λαμία (Τεννές, 4-2-3-1): Μελίσσας – Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Μπεν Τζεμιά, Παντελιάδης – Μπλάζιτς, Όμο (54′ Κουτρομάνος) – Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι, Φράγκος (79′ Καραγιάννης) – Μπούντνικ (55′ Άστσεριτς)

Διαφήμιση
Διαφήμιση