HomeHL-SportsΠανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Ο Αστέρας Τρίπολης έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες στη Νέα Σμύρνη (από ένα δοκάρι η κάθε ομάδα) και το 0-0 κόντρα στον ασύνδετο στην επανάληψη Πανιώνιο, μάλλον δεν θα πρέπει να τον αφήνει ευχαριστημένο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αστέρας Τρίπολης έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες στη Νέα Σμύρνη και το 0-0 κόντρα στον ασύνδετο στην επανάληψη Πανιώνιο, μάλλον δεν θα πρέπει να τον αφήνει ευχαριστημένο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν κακοί στο πρώτο μέρος και εντυπωσιακοί στην επανάληψη. Ο λόγος που δεν σημείωσαν το γκολ της νίκης οφείλεται αφενός στις εντυπωσιακές επεμβάσεις του Κότνικ και αφετέρου στην έλλειψη αλτρουισμού των παικτών του. Κι αυτό διότι αγνόησαν, σε πλήθος περιπτώσεων, συμπαίκτες τους που ήταν σε καλύτερη θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Πάμε να δούμε πως παρατάχθηκαν οι δυο αντίπαλοι… Κάτω από τα δοκάρια του Πανιώνιου ξεκίνησε ο Κότνικ, δεξιά στην άμυνα ο Παπαγεωργίου, αριστερά ο Σαραμαντάς και κεντρικό δίδυμο οι Γκιοατά, Μπανανά. Σε ρόλο αμυντικών χαφ οι Κόρμπος, Ουάσινγκτον, μπροστά τους ο Σαββίδης, αριστερά ο Λάμπρου, δεξιά ο Μασούρας και επιθετικός ο Νίλσεν.

Από την άλλη πλευρά, κάτω από τα δοκάρια του Αστέρα ξεκίνησε ο Αθανασιάδης, με τον Μπέρτο δεξιά, το Γιαννούλη, αριστερά, τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Πασαλίδη στο κέντρο της άμυνας. Ντούντου και Μουνάφο είχαν το ρόλο των αμυντικών χαφ με τον Τόνσο να είναι μπροστά τους, τον Κυριακόπουλο αριστερά, τον Τσιλιανίδη δεξιά και τον Μανιά στην επίθεση.

Στο πρώτο μέρος η νευρικότητα και των δυο ομάδων ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής. Λάθη επί λαθών, με τον Πανιώνιο να είναι κλεισμένος σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη από τον άξονα και τον Αστέρα να προσπαθεί να αναπτυχθεί κυρίως με ατομικές ενέργειες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι ευκολονόητο, ότι η δημιουργία φάσεων δεν ήταν και το σήμα κατατεθέν του πρώτου σαρανταπενταλέπτου. Τρεις ήταν οι σημαντικότερες στιγμές… Στο 9’ ο Νίλσεν έπιασε ένα γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, φεύγοντας άουτ.

Ιδια κατάληξη είχε και στο 27’ η προσπάθεια του Λάμπρου. Ο παίκτης των γηπεδούχων βγήκε στην κόντρα από τα αριστερά, έκανε ωραία ενέργεια αποφεύγοντας με κλειστή ντρίμπλα τον Μπέρτο και έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη. Η τελευταία καλή στιγμή έλαβε χώρα στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με τον Τόνσο να βάζει το πόδι του αλλάζοντας την πορεία της μπάλας, αλλά και πάλι η κατάληξη δεν ήταν η επιθυμητή.

Βιονικός Κότνικ…

Δυο αλλαγές για τον Μιχάλη Γρηγορίου στις αρχές του δευτέρου μέρους. Ο Σπιριντόνοβιτς (μπήκε αλλαγή στο τέλος του πρώτου) πήρε τη θέση του τραυματία Λάμπρου και ο Μπραχίμι αυτή του Σαββίδη, ο οποίος ήταν αρνητικός.

Οτι σας γράψαμε για το πρώτο ημίχρονο, ισχύει ακριβώς το αντίθετο για το δεύτερο… Ο Αστέρας ξεκίνησε εντυπωσιακά χάνοντας τη μια ευκαιρία μετά την άλλη και φθάνοντας με ιδιαίτερη ευκολία στα καρέ του Κότνικ. Στο 55’ ο Κυριακόπουλος έπιασε ένα σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 61’ ο Μανιάς δέχθηκε καταπληκτική κάθετη πάσα του Μουνάφο, γύρισε το σώμα του, σούταρε, αλλά ο Κότνικ ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε.

Στο 64′ νέα ευκαιρία για τον Αστέρα με τον Μανιά να βγαίνει από τα πλάγια, τον Μπανανά να πέφτει κάτω και να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του Ελληνα επιθετικού, αλλά ο τελευταίος αντί να κάνει πάσα σε τρεις συμπαίκτες του που περίμεναν μόνοι τους μέσα στην καρδιά της περιοχής, προτίμησε να σουτάρει με κακές προϋποθέσεις και να δει την ενέργειά του να πηγαίνει στα… σκουπίδια.

Ο Πανιώνιος ήταν αμήχανος και ασύνδετος, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει και αυτός μια τεράστια ευκαιρία στο 66’ με τον Σαραμαντά να κάνει θαυμάσια ενέργεια, να πασάρει στον Σπιριντόνοβτς, τον τελευταίο να πιάνει ένα σουτ βολίδα και την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Δυο λεπτά αργότερα, οι δυο προπονητές άλλαξαν τους επιθετικούς τους. Ο Γεσίλ πήρε τη θέση του Νίλσεν για τους “κυανέρυθρους” και ο Δουβίκας αυτή του Μανιά για τους Αρκάδες. Ο τελευταίος μάλιστα τέσταρε τα αντανακλαστικά του Κότνικ στο 76’… Ο Μουνάφο βγήκε από τα δεξιά, έβγαλε  τη σέντρα, στον Δουβίκα, αυτός έκανε την προβολή, αλλά και πάλι ο Σλοβένος τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα διώχνοντας με τα πόδια.

Νέα σπουδαία επέμβαση από τον καλύτερο του Πανιωνίου στο ματς λίγο αργότερα. Στο 83’, ο Τόνσο έπιασε ένα δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια, αλλά ο Κότνικ έδιωξε σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο Τόνσο ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, αλλά και πάλι δεν ευστόχησε. Ο Γιαννούλης έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο συμπαίκτης του έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι!

Παρά την πίεση των παικτών του Παντελίδη, ο Πανιώνιος θα μπορούσε να πάρει αυτός τη νίκη στο 89’ όταν ο Μπραχίμι έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα του. Ο Κότνικ συνέχισε να αρνείται πεισματικά την παραβίαση της εστίας του και στις καθυστερήσεις.

Ο Δουβίκας βγήκε από τα δεξιά αγνόησε τον Ιγκλέσιας που ήταν μόνος του, σούταρε αλλά και πάλι ο Κότνικ είπε όχι. Τέλος, στο 94′ ο Ιγκλέσιας σηκώθηκε πιο ψηλά από κάθε άλλον παίκτη, έπ[ιασε την κεφαλιά, αλλά… άουτ και τέλος.

Διαιτητές: Αθανάσιος Τζήλος

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια, Παντελής Σπυρόπουλος

4ος Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Κίτρινες κάρτες: 60’ Ουάσινγκτον – 18’ Μουνάφο, 26’ Τσιλιανίδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γρηγορίου): Κότνικ, Γκιοατά, Μπανανά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σαντάνα, Παπαγεωργίου, Μασούρας, Λάμπρου (45’ Σπιριντόνοβιτς), Σαββίδης (46’ Μπραχίμι), Νίλσεν (68’ Γεσίλ)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ντούντου (86’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Τόνσο, Κυριακόπουλος, Μανιάς (67’ Δουβίκας), Τσιλιανίδης (75’ Μαντιντά).

Διαφήμιση
Διαφήμιση