HomeHL-9Βγαίνει στην αγορά το πιστοποιημένο Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης

Βγαίνει στην αγορά το πιστοποιημένο Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης

Ανακοίνωση στο 4ο Παγκρήτιο Μελισσοκομικό Συνέδριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε περίπου ένα χρόνο αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στα ράφια των καταστημάτων το Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης που πρόσφατα πιστοποιήθηκε ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης ( ΠΟΠ).

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Χανίων Ηλίας Χαλακατεβάκης κατά τις εργασίες του 4ου Παγκρήτιου Μελισσοκομικού Συνεδρίου που πραγματοποιείται στα Χανιά.

«Με την αναγνώριση του προϊόντος ως ΠΟΠ ανοίγει ο δρόμος για να αποκτήσει το κρητικό μέλι την θέση που του αρμόζει στην αγορά.

Υπολογίζω ότι μετά τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν το Πευκοθυμαρόμελο σε περίπου ένα χρόνο τυποποιημένο θα βρίσκεται στην αγορά», επισήμανε.

Οι εργασίες του Μελισσοκομικού Συνεδρίου Κρήτης πραγματοποιούνται στα Χανιά παράλληλα με το φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου Αγιάς.

Στο φεστιβάλ εκθέτουν τα προϊόντα τους περίπου 90 επιχειρήσεις από την Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας.

Μιλώντας κατά την έναρξη του φεστιβάλ ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης επισήμανε την ανάγκη της πιστοποίησης των αγροτικών προϊόντων τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «κάτι τέτοιο αποτελεί μονόδρομο για να μπορούν να κερδίσουν τη θέση που τους αρμόζει στην αγορά».

Το φεστιβάλ εκτός από πολίτες επισκέπτονται και μαθητές σχολείων που έχουν την ευκαιρία να «γνωρίσουν» από κοντά παραδοσιακά προϊόντα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση