HomeΚΡΗΤΗΕγκαινιάστηκε χθες το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα»

Εγκαινιάστηκε χθες το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα»

Στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε χθες, Σάββατο, το 3ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», το οποίο διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, στον εκθεσιακό χώρο της Αγυιάς Χανίων, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και παράδοσης μέσα από την ελληνική γαστρονομία, όπως και την στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω της προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνό. Στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον κ. Απόστολο Βουλγαράκη, τον κ. Θωμά Λαζανά, Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, και τον κ. Τάσο Κουρουπάκη, Περιφερειακό Σύμβουλο Χανίων και Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν, μεταξύ άλλων, Εκπρόσωποι Πολιτικών Αρχών, πρώην Βουλευτές, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι του Νομού Χανίων, Εκπρόσωποι Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, Εκπρόσωποι του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, Υπηρεσιακά Στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κι άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε περιήγηση στα περίπτερα, και στη συνέχεια καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Παραδοσιακό Σύλλογο «ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» του Παντελή Δημοτάκη. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα διεξάγεται το 4ο Παγκρήτιο Μελισσοκομικό Συνέδριο, και πλούσια καλλιτεχνικά κι εκπαιδευτικά δρώμενα θα πλαισιώσουν το Φεστιβάλ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση