HomeHL-GreeceΈνταση στις φυλακές Κορυδαλλού

Ένταση στις φυλακές Κορυδαλλού

Με αφορμή επιχείρηση των ΕΚΑΜ σε έλεγχο κελιού του Γιαζτόγλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένταση σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδεται σε ιστοσελίδα αντιεξουστιακού χώρου, τις οποίες επιβεβαιώνει η αστυνομία.

Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, κρατούμενοι των φυλακών άρχισαν να σπάνε πόρτες και να ανοίγουν κελιά ως αντίδραση στην επιχείρηση των ΕΚΑΜ που διεξήχθη σήμερα το πρωί στο κελί του κρατούμενου Κωνστατίνου Γιατζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για τις επιθέσεις με βόμβες – δέματα κατά ευρωπαίων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο Λουκάς Παπαδήμος στις 28 Οκτωβρίου.

Ο 29χρονος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις οποίες κρατείται, στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο διεξαγωγής δίκης που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για παλαιότερη υπόθεση, η οποία αφορούσε μεταφορά εκρηκτικών σε σακίδια στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε και ο Κ. Γιατζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η ΕΚΑΜ μπήκε στο κελί του Κ. Γιατζόγλου για να τον μεταφέρουν με αποτέλεσμα κρατούμενοι να αντιδράσουν φωνάζοντας συνθήματα. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι πλέον η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι επιχείρηση των ΕΚΑΜ στην Α Πτέρυγα των φυλακών του Κορυδαλλού είχε πραγματοποιηθεί και στις 3 Φεβρουαρίου όταν αστυνομικοί εισέβαλαν στο κελί του Αλβανού κρατούμενου, Φάμπιο Ντούσκο, ο οποίος επίσης κατηγορείται για εμπλοκή στο σχέδιο απόδρασης μελών της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» που φέρεται να ετοίμαζε ο Χριστούδουλος Ξηρός τον Ιανουάριο του 2015.

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση