HomeHL-9Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Θα έρθουν και οι μειώσεις φόρων τα επόμενα χρόνια»

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Θα έρθουν και οι μειώσεις φόρων τα επόμενα χρόνια»

Η ανάπτυξη στο επίκεντρο της ομιλίας του Υπουργού Οικονομικών στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αναπτυξιακή ώθηση της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζει αυτήν την ώρα ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» στο πλαίσιο της κοινής εκδήλωσης που διοργανώνουν τα Επιμελητήρια.

Από το βήμα της εκδήλωσης ο κ. Τσακαλώτος, ως κεντρικός ομιλητής με θέμα «Έξοδος και Ανάπτυξη με την κοινωνία σύμμαχο» επισήμανε με έμφαση ότι για την κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο θεωρείται θεμελιώδους σημασίας η συναίνεση της κοινωνίας, καθώς χωρίς αυτή ο σχεδιασμός που έχει καταρτιστεί για την έξοδο από την κρίση δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε πως απώτερος στόχος για την ανάκαμψη της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάκαμψη ήταν η πάταξη της φοροδιαφυγής, μια «μάχη» που εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, παραδέχθηκε, η μεσαία τάξη δέχθηκε οικονομικές πιέσεις, ωστόσο επισήμανε με έμφαση ότι στα επόμενα χρόνια θα έρθουν σημαντικές μειώσεις φόρων.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Τσακαλώτος και στην πορεία της τέταρτης αξιολόγησης, επισημαίνοντας πως οι ιδιωτικοποιήσεις πρωτίστως αλλά και οι ξένες επενδύσεις θα είναι τα αναπτυξιακά εργαλεία που θα πρέπει να επιδιωχθούν για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ταχύτερη έξοδο από την ύφεση.

Την εκδήλωση, που διοργάνωσαν από κοινού το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου, το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, παρακολουθεί μέλη των διοργανωτών φορέων, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, όπως και της αυτοδιοίκησης.

Ανάμεσα στους θεατές της εκδήλωσης βρίσκονται ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση