HomeHL-SportsΣτήριξη Εργοτέλη στον Τάκη Γκώνια

Στήριξη Εργοτέλη στον Τάκη Γκώνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γιώργος Τουντζάρης προχώρησε σε απολογιστική, του πρώτου γύρου, συνέντευξη τύπου όπου επανέλαβε την στήριξη του Μαγκέντ Σάμι στον Τάκη Γκώνια και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο Εργοτέλης θα μπορέσει να ξεφύγει από την δύσκολη βαθμολογική θέση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Τουντζάρης: 

«Ξεκινάω από το πλάνο που είχαμε θέσει εξαρχής: Όταν το προηγούμενο καλοκαίρι ανέλαβε επίσημα ο κύριος Σάμι και στις 28 Ιουλίου έγινε αποδεκτή η πρόταση του για τη νέα ΠΑΕ. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας στις 25 Αυγούστου φεύγοντας από εδώ 14 άτομα.

Ξεκινήσαμε με 14 άτομα και αυτήν την στιγμή αριθμεί 27 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Χτίσαμε μια ομάδα με παιδιά που ήταν στον Εργοτέλη από την Γ’ Εθνική και το πλάνο μας ήταν να δημιουργηθεί ένα ποδοσφαιρικό τμήμα που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, θα δημιουργεί θέαμα και ταυτόχρονα να παίρνει τις νίκες που θα της εξασφαλίσουν την παραμονή.

Όσον αφορά το πρώτο, το έχουμε πετύχει ενώ για το δεύτερο σκέλος δεν τα έχουμε καταφέρει καλά αλλά ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Ο απολογισμός σίγουρα δεν ήταν θετικός και ελπίζαμε σε καλύτερα πράγματα.
Από την εμπειρία μου και όσα γνωρίζω αυτά τα χρόνια που είμαι κοντά στον κύριο Σάμι και την ομάδα της Λιρς, θέλει να απεμπλακεί από τον σύλλογο και δυστυχώς για εκείνον δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό.

Από ότι μου έχει πει ο ίδιος θα απεμπλακεί πολύ σύντομα και αυτό που γνωρίζω είναι ότι θέλει να φύγει από εκεί και να έρθει να εγκατασταθεί στο Ηράκλειο ώστε να ασχολείται περισσότερο με τον Εργοτέλη και παράλληλα να ασχοληθεί με δουλειές που θέλει να κάνει στο Ηράκλειο και την Ελλάδα γενικότερα.

Η έδρα του κυρίου Σάμι είναι στο Βέλγιο. Η Λιρς είναι μια από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και εκεί εμφανίζεται σπανιότερα από ότι στο Ηράκλειο.

Ο κύριος Σάμι δεν είναι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα αλλά είναι ευχαριστημένος με τον τρόπο λειτουργίας και αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει καμία αλλαγή από το προηγούμενο καλοκαίρι. Είναι κάτι που τον χαροποιεί και τον εξιτάρει.

Ο Μάγκεντ είναι ένας άνθρωπος που δεν σταματάει να σκέφτεται 24ωρες το 24ωρο και είναι ενήμερος για τα πάντα εδώ πέρα. Απλά θέλει τον χρόνο του γιατί είναι δύσκολο και για εκείνον να φύγει από το Βέλγιο και να ασχοληθεί με μια νέα ομάδα. Δεν λέω ότι θα έρθει μόνιμα στο Ηράκλειο.

Το σπίτι του είναι στο Βέλγιο, δεν ξέρω αν θα έρθει να μείνει μόνιμα εδώ πέρα. Είναι κάτι προσωπικό. Η σημερινή συνέντευξη τύπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει με το τέλος του πρώτου γύρου. Όπως διάβασα την δήλωση του κυρίου Στειακάκη, εγώ κατάλαβα την αγωνία του να βρίσκεται εδώ.

Την μετέφερα και στον κύριο Σάμι. Κάνοντας μια ανάλυση των γκολ που έχουμε δεχτεί, τα 14 από τα 26 τα έχουμε δεχτεί στην αρχή και στο τέλος του αγώνα. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μια έλλειψη συγκέντρωσης στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και ένα άγχος στο τέλος όταν χρειάζεται να κλειδώσουμε τη νίκη.

Δεν μένω στο όνομα του Γκώνια, στηρίζουμε τον προπονητή του Εργοτέλη. Όταν είμαστε ευχαριστημένοι από την διαδικασία και βλέποντας την ποιότητα της δουλειάς απέναντι σε όλο το τμήμα, ναι μεν μετρούν τα αποτελέσματα και δεν γίνεται να ζήσουμε χωρίς αυτά.

Όμως η διαδικασία για να φτάσουμε στα αποτελέσματα περνάει μέσα από την διαδικασία. Να είστε σίγουροι ότι αν βλέπαμε εγώ, ο κύριος Σάμι και ο Σταύρος Λαμπράκης κάτι που δεν είναι καλό για τον οργανισμό που λέγεται Εργοτέλης τότε θα προσπαθούσαμε να αλλάξουμε κάτι. Επειδή πιστεύουμε ότι δουλεύει σωστά είναι ο λόγος που δεν προχωράμε σε αλλαγές.

Η παράθεση των στατιστικών στοιχείων δεν έγινε για να δικαιολογήσει το αποτέλεσμα γιατί παρερμηνεύτηκε αυτή η πρωτοβουλία μας. Απλά θέλαμε να δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε η ομάδα να πάρει το αποτέλεσμα. Δεν το κάναμε για να βρούμε δικαιολογίες, απλά δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Πιστεύω πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Πριν έναν μήνα ήμασταν πίσω 6-7 βαθμούς και με συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα βρεθήκαμε εκτός ζώνης. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα καλό σερί και θα ξεφύγουμε μια και καλή.  Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά στον κόσμο του Εργοτέλη και ειλικρινά ευχαριστώ όλους εκείνους που έρχονται στα παιχνίδια μας.

Ελπίζω να τους αναγκάσουμε να έρθουν περισσότεροι. Είμαστε εδώ για να τον κάνουμε χαρούμενο και ζητάω συγνώμη που τον στενοχωρούμε.  Οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό το πρωτάθλημα, πιστεύω ότι και οι παράγοντες τους είναι ήρωες.

Δεν έχω δει άλλο επαγγελματικό πρωτάθλημα με ερασιτεχνικές απολαβές και δεν κατηγορώ κανέναν άλλον παρά μόνο τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί. Είναι ένα πρωτάθλημα με πολύ δυνατές ομάδες, καλά παιχνίδια αλλά δυστυχώς δεν έχει τύχει ούτε της αναγνώρισης που χρειάζεται.  Και θέλω να πω καλό κουράγιο στους ανθρώπους της Βέροιας και να βρουν τις λύσεις.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση