HomeHL-GreeceΣτο Μεξικό ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης

Στο Μεξικό ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης

Συζήτησε για ανθρώπινα δικαιώματα και εμπορικές σχέσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στο Μεξικό βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ως μέλος της αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Μεξικού-Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Ανδρουλάκης εκπροσώπησε την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Τα μέλη της αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμμετείχαν σε κοινή συνεδρίαση με τους ομολόγους τους από τη Γερουσία και τη Βουλή του Μεξικού και συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, υπεύθυνο για την πολυμερή συνεργασία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καθώς και τον Υπουργό Οικονομίας.

Συμφωνία Μεξικού – Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κατά τη διάρκεια των κοινών συνεδριάσεων των δύο αντιπροσωπειών, συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας για τη βελτίωση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Μεξικό, η προώθηση της ισότητας των φύλων, η αντιμετώπιση της φυλετικής βίας, η κοινωνική συνοχή και η προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων, με έμφαση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Οι συζητήσεις αυτές ήταν ιδιαίτερα σημαντικές καθώς παράλληλα διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μίας συνολικής συμφωνίας μεταξύ Μεξικού και Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναβάθμιση των εμπορικών και πολιτικών σχέσεων.

7 γυναίκες δολοφονούνται κάθε μέρα στο Μεξικό

Τα τελευταία 17 χρόνια η αξία των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μεξικού έχει τριπλασιαστεί, ξεπερνώντας τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ.  Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ανδρουλάκης και οι υπόλοιποι Ευρωβουλευτές της αντιπροσωπείας κατέστησαν σαφές ότι η προστασία των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) αποτελεί προαπαιτούμενο για την περεταίρω ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων.

Παράλληλα σημείωσαν ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός ελέγχου για την τήρηση των κοινωνικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας κατά των γυναικών, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 7 γυναίκες δολοφονούνται κάθε μέρα στο Μεξικό. Οι εργασίες έκλεισαν με την έγκριση της κοινής διακήρυξης από τους συμμετέχοντες.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση