HomeΚΡΗΤΗΚριτική του ΠΑΜΕ στο απολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου

Κριτική του ΠΑΜΕ στο απολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου

«Από τη συνεδριακή διαδικασία έλειπαν οι μισοί»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κριτική στη διαδικασία του απολογιστικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι από τη συνεδρίαση συνάντηση απουσίαζαν οι μισοί σύνεδροι και ότι στη διάρκεια των εργασιών δεν έγινε λόγος στον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων.

Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζονται τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε χθές το ετήσιο απολογιστικό συνέδριο του ΕΚΗ.

Με προβολή βίντεο από τα τοπικά ΜΜΕ και μπολικες ευχαριστίες στους ντόπιους ευεργέτες – μεγαλους επιχειρηματίες επέλεξε να κάνει τον απολογισμό της χρονιάς η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΗ, ενώ δεν ακούστηκε κουβέντα για τον προγραμματισμό δράσης του δύσκολου έτους που έρχεται, σε μία συνεδριακή διαδικασία που έλειπε το 50% των εκλεγμένων αντιπροσώπων.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αντιπαράθεσαν το πλούσιο αγωνιστικό απολογισμό δράσης των σωματείων που εκπροσωπούσαν, την πείρα από τη δράση των σωματείων σε μια σειρά χώρους δουλειάς, τη δράση τους ενάντια στην αναπτυξιακή φιέστα της Κυβέρνησης και το τελευταίο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Παράλληλα ανέπτυξαν το σχέδιο δράσης στα βασικά μέτωπα πάλης που όλα τα σωματεία πρέπει να ιεραρχήσουν το επόμενο διάστημα : την πάλη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Ανέδειξαν την γύμνια του εργοδοτικού συνδικαλισμού στην οργάνωση των εργαζομένων, τη συνειδητή τους πρόσδεση στο άρμα της εργοδοσίας και της εξυπηρέτησης της, το όργιο νοθείας που έχουν επιδοθεί για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους.

Αντιπαρέβαλαν τις δύο γραμμές στο εργατικό κίνημα, αυτή του συμβιβασμού και της υποταγής που υπηρετεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ (ΠΑΣΚΕ, δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ, ΔΑΚΕ).

Τέλος κάλεσαν τους αντιπροσώπους να καταψηφίσουν τόσο τον διοικητικό όσο και τον οικονομικό απολογισμό. Ειδικά για τον οικονομικό απολογισμό, για πρώτη φορά, οι δυνάμεις της ΔΑΣ ανέδειξαν με συγκεκριμένα στοιχεία την κατασπατάληση του χρήματος των σωματείων και των εργαζομένων από το προεδρείο του ΕΚΗ και το φαγοπότι που έχει στηθεί από μία δράκα συνδικαλιστών.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε το 25% του σώματος καταψήφισε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό.

Το επόμενο διάστημα καλούμε τα σωματεία, ακόμα πιο δραστήρια, να αναπτύξουν πλούσιο πρόγραμμα δράσης με συγκεντώσεις, συσκέψεις, περιοδείες, Γενικές Συνελεύσεις για τα μεγάλα μέτωπα των ΣΣΕ και των πλειστηριασμών και να προετοιμαστούν για Γενική Απεργία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση