HomeHL-9Στο έλεος των καιρικών φαινομένων περιοχές των Σφακίων

Στο έλεος των καιρικών φαινομένων περιοχές των Σφακίων

Ορμητικός χείμαρρος πέρασε μέσα από το χωριό Βουβάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύσκολες ώρες πέρασαν οι κάτοικοι των Σφακίων, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές από τα φερτά υλικά, τις πέτρες και τα χώματα που μετέφεραν στις κατοικημένες περιοχές τα ορμητικά νερά χειμάρρων.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στον Βουβά Σφακίων, όπου λόγω της σφοδρής καταιγίδας που διήρκεσε για περισσότερο από 2,5 ώρες, χείμαρρος πέρασε μέσα από το χωριό, μεταφέροντας όγκους λάσπης.

vouvas-sfakia2

Μάλιστα, στην κυριολεξία από θαύμα δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα, μολονότι τουλάχιστον δύο κάτοικοι του χωριού χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους με τη βοήθεια συγγενών και γειτόνων.

Λάσπες, κλαδιά, πέτρες, χώματα και μπάζα σωρεύτηκαν σε δρόμους και αυλές ενώ μηχανήματα του Δήμου Σφακίων ρίχτηκαν στη μάχη για την απομάκρυνση όλων αυτών των φερτών υλικών από το οδικό δίκτυο.

Εξάλλου, κλιμάκιο υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων μετέβη στην περιοχή για μία πρώτη εκτίμηση της διαμορφωθείσας κατάστασης, ενώ η δημοτική αρχή εξετάζει τη δυνατότητα που υπάρχει ώστε να εκκινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για να κηρυχτεί η περιοχή σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

vouvas-sfakia

Φωτογραφίες parakritika.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση