HomeΚΡΗΤΗΠρωτοβουλίες στον Άγιο Νικόλαο από το ΤΕΙ Κρήτης

Πρωτοβουλίες στον Άγιο Νικόλαο από το ΤΕΙ Κρήτης

Συναντήθηκαν δήμαρχος και πρύτανης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο θεσμικών αλλαγών στον χώρο της Παιδείας, και ειδικά στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, δεδομένου ότι πολλά ζητήματα βρίσκονται σε εξέλιξη, άρα και οι οριστικές αποφάσεις που τα συνδεύουν θα παρθούν εν καιρώ… Θεωρώ ότι με την καινούργια διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης, θα υπάρξει  στο εξής εποικοδομητική συνεργασία, αφού  στόχος και των δύο πλευρών είναι η άριστη ποιότητα σπουδών, οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών,  αλλά και η αναγνώριση του συγκεκριμένου τμήματος, από τους φορείς, δηλασή το Υπουργείο Παιδείας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συνάντηση που είχε με τον νέο πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης κ. Νίκο Κατσαράκη.

Ο ίδιος αναφερόμενος στις δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπάρχουν στο νησί, επανέλαβε ότι η Κρήτη, δεν σταματά στην Τάρμαρο και κατά συνέπεια όπως υποστήριξε θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και στήριξη τους, προκειμένου να καταστούν βιώσιμες.

Αναφερόμενος στην δημιουργία «summer school», καθώς και «Κέντρων Δια βίου Μάθησης» που θέλει να οργανώσει το ΤΕΙ Κρήτης, ο κ. Ζερβός εξέφρασε την πεποίθηση αλλά και την βεβαιότητα του για την επιτυχία του εγχειρήματος, δηλώνοντας την συνδρομή του Δήμου σε κάθε προσπάθεια που θ΄αναληφθεί.

Ο πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης κ. Νίκος Κατσαράκης μετά το πέρας της συνάντησης με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, την οποία χαρακτήρισε ώς ιδιαίτερα  εποικοδομητική, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στα θέματα τα οποία προκρίνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου (Δια Βίου Μάθηση, ΑΣΤΕΚ, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Κρήτης), αναφορικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση,  θα υπάρξει παραγωγική συνεργασία, ώστε σε κάθε περίπτωση το ΤΕΙ Κρήτης, να συμβάλλει κατά τον καλύτερο τρόπο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση