HomeHL-CultureΌσκαρ 2018: Γιατί η παρουσίαση της βραδιάς από τον Τζίμι Κίμελ, διχάζει

Όσκαρ 2018: Γιατί η παρουσίαση της βραδιάς από τον Τζίμι Κίμελ, διχάζει

Εν μέσω του σκανδάλου που συγκλονίζει το Χόλιγουντ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Τζίμι Κίμελ πρόκειται να είναι ο παρουσιαστής της 90ης απονομής των βραβείων Όσκαρ την Κυριακή 4 Μαρτίου και η επιλογή έχει προκαλέσει μικτές αντιδράσεις στο σημερινό πολιτικό κλίμα.

Ενώ μερικοί μπορεί να απόλαυσαν την παρουσίασή του το 2017, άλλοι προσβλήθηκαν με τα αστεία που έκανε για τους έγχρωμους ηθοποιούς και κάποιοι τον κατηγόρησαν για το μπέρδεμα που έγινε με το όσκαρ «Καλύτερης Εικόνας». Άλλοι θεωρούν πως είναι η ιδανική επιλογή στην εποχή των κινημάτων #MeToo και Times Up.

Αλλά ο Κίμελ δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε σχέση με τις περσινές καυστικές ατάκες του και την τρέχουσα πολιτική σκηνή. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη στο περιοδικό GQ:

«Νομίζω πως υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που πιστεύουν ότι δε θα έπρεπε να κάνω αστεία γι’ αυτή την κατάσταση. Και υπάρχουν κι άλλοι που θα εξοργιστούν αν δεν κάνω τέτοια αστεία. Οτιδήποτε κι αν κάνω, θα επικριθεί από κάποιον. Όπως για παράδειγμα: ‘Δεν έκανε κανένα αστείο για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν’».

Η Ακαδημία ωστόσο, έμεινε ενθουσιασμένη με την παρουσίαση του Κίμελ το 2017 και γ’ αυτό τον προσκάλεσε να φιλοξενήσει και την 90η απονομή, πολύ πριν το κίνημα #MeToo έρθει στο προσκήνιο.

Πάντως, στην εποχή των #MeToo και Times Up, οι υποστηρικτές τους ήλπιζαν πως μια γναίκα παρουσιάστρια όχι μόνο θα έκανε εξαιρετική δουλειά στην παρουσίαση, αλλά θα τόνιζε και το σημερινό πολιτικό κλίμα. Κάποιοι επίσης, υποστηρίζουν πως αν υπήρχαν περισσότερες γυναίκες παρουσιάστριες, θα ήταν ένας τρόπος για την καταπολέμηση της ανισότητας των φύλων στο Χόλιγουντ.

Ο Κάιλ Μουνζενριντέρ της Vogue, έγραψε το Νοέμβριο:

«Τζίμι, κάνε στην άκρη. Υπάρχει κάποιος που να θέλει πραγματικά να ακούσει έναν άνδρα να προσπαθεί να κάνει αστεία για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν και όλα τα άλλα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίηση που έχουν μολύνει το Χόλιγουντ; Όχι, δεν το θέλει κανείς αυτό. Ωστόσο, τα δύο μεγαλύτερα βραβεία της κινηματογραφικής βιομηχανίας, τα Όσκαρ και οι Χρυσές Σφαίρες, δείχνουν πως έχουν ήδη επιλέξει τους οικοδεσπότες τους πριν από μήνες και μάλιστα και οι δύο ονομάζονται Τζίμι. Ναι, οι Τζίμι Κίμελ και Τζίμι Φάλον επιστρέφουν για να φιλοξενήσουν τα Όσκαρ και τις Χρυσές Σφαίρες αντίστοιχα. Κάτι που είναι μάλλον ατυχές, γιατί δεν υπήρξε άλλη χρονιά, όπως η φετινή, που να πιστεύει κάποιος ότι θα ήταν σημαντικό να ηγούνται γυναίκες τις δύο αυτές πιο σημαντικές βραδιές του Χόλιγουντ».

Τελικά ο Σεθ Μάγιερς επελέγη να φιλοξενήσει τις Χρυσές Σφαίρες, αλλά το θέμα παραμένει.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση