HomeHL-GreeceΔέκα οι κάλπες της Novartis για την Προανακριτική

Δέκα οι κάλπες της Novartis για την Προανακριτική

Θα αποχωρήσει η ΝΔ;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δέκα κάλπες θα στηθούν τελικά την Τετάρτη κατά τη συζήτηση και ψήφιση της πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση Novartis, παρά την αντίδραση της ΝΔ, της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού. H απόφαση ελήφθη με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων που συνεδρίασε στη Βουλή για το θέμα.

Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ψηφοφορία στη Bουλή για τη σύσταση Προανακριτικής στην υπόθεση, αν η κυβέρνηση επέμενε στη θέση της να τοποθετήσει 10 κάλπες στη ψηφοφορία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής Nίκος Βούτσης επέμεινε στις δέκα κάλπες, με την αντιπολίτευση να αντιπροτείνει γνωμάτευση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής φέρεται να ενημέρωσε προφορικά τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι η επιστημονική επιτροπή της Βουλής ανέφερε πως οι 10 κάλπες δεν είναι παράτυπες, ωστόσο η αντιπολίτευση επανήλθε θέτοντας ζήτημα για το ποιο ερώτημα ετέθη στην επιτροπή για να δώσει αυτή την απάντηση.

Στο μεταξύ, ο αρμόδιος για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των Εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτριος Παπαγεωργίου διευκρίνισε ότι οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis χαρακτηρίστηκαν ως «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος».

Μήνυση κατά και των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Νοvartis κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Μήνυση κατά ενός εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων,  αλλά και «κατά αυτουργών και συνεργών μίας σειράς εγκλημάτων που έχουν βαρύ θεσμικό χαρακτήρα» κατέθεσε και ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Την Τετάρτη στη Βουλή θα αποδειχτεί ότι η υπόθεση Novartis είναι ένα «σκηνικό» που έχει στήσει η κυβέρνηση, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση