HomeHL-GreeceΈκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής -Για τις κάλπες και τα ψηφοδέλτια για την προανακριτική

Έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής -Για τις κάλπες και τα ψηφοδέλτια για την προανακριτική

Τα δυο αιτήματα της ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραμονή της συζήτησης για την υπόθεση για τη Novartis στη Βουλή και αποφασίστηκε να συνεδριάσει εκτάκτως η Διάσκεψη των Προέδρων.

Η συνεδρίαση θα γίνει στις 2 το μεσημέρι και αναμένεται να συζητηθούν το θέμα των 10 καλπών, αλλά και το πώς θα είναι το ψηφοδέλτιο, αν θα έχει ονόματα ή όχι.

Να σημειωθεί ότι, όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, η αξιωματική αντιπολίτευση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ψηφοφορία για την προανακριτική αν τελικά στηθούν 10 κάλπες, όπως αποφάσισε στην προηγούμενη συνεδρίασή της η Διάσκεψη των Προέδρων.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή δεν είναι η μόνη προϋπόθεση που σκέφτεται να θέσει η ΝΔ για να συμμετάσχει στην αυριανή μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής.

Η δεύτερη προϋποθέση που θέτει, πέρα από τη μία και μόνη κάλπη, είναι το ψηφοδέλτιο να έχει μόνο το ερώτημα «ναι ή όχι» στη σύσταση της προανακριτικής, χωρίς να υπάρχουν και τα ονόματα των 10 εμπλεκομένων προσώπων στα οποία ο κάθε βουλευτής θα μπορεί να βάλει σταυρό για «ναι» ή «όχι» σε παραπομπή στην προανακριτική.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση