HomeHL-SportsΛάρισα Παναθηναϊκός 0-1

Λάρισα Παναθηναϊκός 0-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έστω κι αν χρειάστηκε να περιμένει έως την 22η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός γεύτηκε τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα μακριά από τη Λεωφόρο.

Πιο συγκεκριμένα οι «πράσινοι», με γκολ του Λουντ (19’) κατάφεραν να επιβληθούν την Καθαρά Δευτέρα με 1-0 της Λάρισας στο AEL FC Arena,  κι έτσι μετά από 11 ανεπιτυχείς προσπάθειες πανηγύρισαν το πρώτο τους «διπλό».

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτασε τους 27 βαθμούς και αναρριχήθηκε στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα, την ώρα που οι «βυσσινί» παρέμειναν στους 22 πόντους, όντας στο +6 από τον προτελευταίο Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και από το πρώτο λεπτό ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα.

Στο 19′ μάλιστα η πίεση των «πράσινων» απέδωσε καρπούς, καθώς βρήκαν τον δρόμο προς τα αντίπαλο δίχτυα.

Σε μια εκπληκτική επίθεση ο Τζανδάρης έβγαλε τη σέντρα κι ο Δώνης με κεφαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Λουντ ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Με τη ψυχολογία στα ύψη οι φιλοξενούμενοι 4 λεπτά αργότερα έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Δώνη από τη μικρή περιοχή βρήκε στο σώμα στο Ζίζιτς και δεν κατέληξε στα δίχτυα. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν κακός. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια καλή ευκαιρία με αποτέλεσμα ο χρόνος να κυλάει βασανιστικά.

Η ΑΕΛ δεν έβρισκε διαδρόμους μπροστά στην εστία του Βλαχοδήμου, ενώ ο Παναθηναϊκός φρόντισε να υπερασπιστεί το υπέρ του αποτέλεσμα, κάτι που εν τέλει το κατάφερε, φεύγοντας έτσι από τον Κάμπο με το πρώτο του «διπλό» στη φετινή Super League.

Kίτρινες:
 Φατιόν, Περόνε, Αγκάνοβιτς, Γουάλας – Κουλιμπαλί, Τζανδάρης, Κάτσε, Βλαχοδήμος

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): 
Μπόζοβιτς, Ρέντζας (67′ Περόνε), Γκόικοβιτς (62′ Γκόλιας), Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (46′ Αγκάνοβιτς), Φατιόν, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν, Ναζλίδης.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Bλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Ινσούα, Κάτσε (87′ Κολοβέτσιος), Τζανδάρης (90+4′ Μουνιέ), Κουλιμπαλί, Λούντ, Χατζηγιοβάνης (75′ Στάικος), Δώνης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση