HomeHL-SportsΑΕΚ Ξάνθη 4-0

ΑΕΚ Ξάνθη 4-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε τον Όγκνιεν Βράνιες να… ντύνεται αρχισκόρερ, ανήμερα της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς, η ΑΕΚ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ξάνθη και πήρε μία ξεκούραστη νίκη, λίγες ημέρες πριν τον αγώνα ρεβάνς με την Ντιναμό Κιέβου, για τη φάση των 32 του Europa League.

Ο Βόσνιος αμυντικός σημείωσε χατ τρικ το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ και έβαλε φαρδιά πλατιά στην ευρεία νίκη της ομάδας του με 4-0 σκορ επί των Ακριτών, με την οποία οι κιτρινόμαυροι επανέφεραν στους δύο βαθμούς τη διαφορά τους με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα ο Βράνιες σκόραρε στο 5΄, στο 19΄ και στο 33΄, με τον Μπακασέτα στο 44’ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του Χιμένεθ, η οποία κατέβασε ταχύτητα στη συνέχεια, καθώς ως γνωστόν ακολουθεί ο δύσκολος επαναληπτικός στο Κίεβο.

Ο Χιμένεθ παρέταξε από την αρχή επιθετικά την ομάδα του με στόχο να σκοράρει γρήγορα, κάτι που κατάφερε αφού παρά το γεγονός ότι η ομάδα του έπαιξε μέσα στην εβδομάδα με την Ντιναμό Κιέβου (1-1) για το Europa League δεν έδειξε καθόλου κουρασμένη.

Αντίθετα χτύπησε από την αρχή το παιχνίδι, σύμφωνα με το πλάνο του προπονητή της και πήρε τη νίκη επί μιας δυνατής αντιπάλου.

Ο Βράνιες σκόραρε το πρώτο τέρμα του στο 5΄ με κεφαλιά, ενώ στο 19΄ διπλασίασε τα γκολ του με καρφωτή κεφαλιά σε κόρνερ του Μπακασέτα, που δεν κατάφερε να απομακρύνει ο Ζίβκοβιτς.

Ο Βόσνιος άσος έκανε το πρώτο του χατ τρικ στην Ελλάδα με την ΑΕΚ στο 33΄ από κοντά, έπειτα από σέντρα του Μπακασέτα.

Ο Βράνιες είχε σκοράρει και στο ματς του πρώτου γύρου κατά της Ξάνθης και χαρακτηριστικό είναι ότι έχει σημειώσει και τα 4 τέρματά του στη σεζόν κατά της ακριτικής ομάδας.

Στο 44΄ η ΑΕΚ έκανε το 4-0 με όμορφη γυριστή κεφαλιά του Μπακασέτα σε σέντρα του Γκάλο, παρά την πίεση που είχε από τον Κασάδο.

Στο 2ο ημίχρονο ο Χιμένεθ επέλεξε να κάνει μια σωστή κατανομή δυνάμεων (έγιναν αλλαγή οι Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας) των παικτών του, ενόψει και της ρεβάνς με την Ντιναμό την προσεχή Πέμπτη, χωρίς να ατονήσουν άντως επιθετικά αφού συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες.

Κίτρινες: Γέντρισεκ, Μπρίτο

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (65΄ Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (70΄ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Μπακασέτας (59΄ Κλωναρίδης), Αραούχο.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Κασάδο (46΄ Μεχία), Καμαρά (80΄ Π. Ορφανίδης), Ντε Λούκας, Σιλά, Τζουρίτσκοβιτς (59΄ Τριάδης), Μπρίτο, Γέντρισεκ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση