HomeΚΟΣΜΟΣΝωρίς ακόμα για Σύνοδο Κορυφής Βόρειας και Νότιας Κορέας

Νωρίς ακόμα για Σύνοδο Κορυφής Βόρειας και Νότιας Κορέας

«Πάγος» από τη Σεούλ αν και αναγνωρίζει την προσέγγιση ανάμεσα στις δύο χώρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόωρη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν τη συζήτηση για μια σύνοδο κορυφής με τη Βόρεια Κορέα, αν και αναγνώρισε πως οι ελπίδες είναι μεγάλες και υπάρχει προσέγγιση Σεούλ και Πιονγιάνγκ.

«Υπάρχει μια κορεατική παροιμία (σ.σ. για τη βιασύνη) που λέει: ψάξε το ζεστό νερό κοντά στα πηγάδια» πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Πιοντσάν, όπου διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε «διπλωματική επίθεση» με την ευκαιρία των Χειμερινών Ολυμπιακών, στους οποίους έστειλε την αδελφή του Κιμ Γιο Γιονγκ, σημειώνει το ΑΜΠΕ. Είναι το πρώτο μέλος της δυναστείας που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα που επισκέπτεται τη Νότια μετά το τέλος του πολέμου.

Το περασμένο Σάββατο η Κιμ Γιο Γιονγκ μετέφερε στον πρόεδρο Μουν Τζάε-ιν την επίσημη πρόσκληση του αδελφού της να επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτή η «επίθεση γοητείας» του βορειοκορεατικού καθεστώτος έχει ως στόχο να διαταράξει τις σχέσεις της Σεούλ με την Ουάσινγκτον και να αποδυναμώσει την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση