HomeHL-WorldΤουρκική επίθεση με δηλητηριώδες αέριο στο Αφρίν

Τουρκική επίθεση με δηλητηριώδες αέριο στο Αφρίν

«Δύσπνοια και διεσταλμένες κόρες οφθαλμών» σύμφωνα με αναφορές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι συριακές κουρδικές δυνάμεις και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφεραν την Παρασκευή ότι ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε φερόμενη επίθεση με δηλητηριώδες αέριο, που είχε αποτέλεσμα έξι τραυματίες στην περιοχή Αφρίν της Συρίας.

Δεν υπήρχε άμεσο σχόλιο από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που έχουν αρνηθεί στο παρελθόν τις κατηγορίες ότι βάζουν στο στόχαστρο αμάχους κατά την επιχείρηση «Κλάδος ελαίας» που διεξάγουν στην κουρδική περιοχή του Αφρίν.

Ο Μπιρούσκ Χάσακα, εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στο Αφρίν, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ο τουρκικός βομβαρδισμός έπληξε χωριό στο βορειοδυτικό τμήμα της περιοχής, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

 «Δύσπνοια και διεσταλμένες κόρες οφθαλμών»

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την επίθεση έξι άνθρωποι υπέφεραν από αναπνευστικά προβλήματα και άλλα συμπτώματα που αποτελούν ένδειξη επίθεσης με δηλητηριώδες αέριο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τόνισε στο ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι συμμαχικές αυτών συριακές οργανώσεις έπληξαν την Παρασκευή με όλμους το χωριό.

Σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ιατρικές πηγές στο Αφρίν ανέφεραν ότι έξι άνθρωποι εξαιτίας της επίθεσης υπέφεραν από δύσπνοια και είχαν διεσταλμένες κόρες οφθαλμών, ενδείξεις πιθανής επίθεσης με δηλητηριώδες αέριο.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο γιατρό σε νοσοκομείο στο Αφρίν, δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός του χωριού από τις τουρκικές δυνάμεις προκάλεσε ασφυξία σε έξι ανθρώπους.

Στις 6 Φεβρουαρίου, τα Ηνωμένα Εθνη απηύθυναν έκκληση για άμεση εκεχειρία στη Συρία για ανθρωπιστικούς λόγους.

tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση