HomeHL-9Ξανά στις δικαστικές αίθουσες για την αποπλάνηση μαθητριών

Ξανά στις δικαστικές αίθουσες για την αποπλάνηση μαθητριών

Στο εδώλιο ο Ιρανός εργάτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να αναβιώσει η πολύκροτη υπόθεση της αποπλάνησης μαθητριών στο γυμνάσιο των Αρχανών.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί την προσεχή Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου και στο εδώλιο αναμένεται να κάτσει ο 47χρονος – σήμερα – Ιρανός εργάτης.

Η υπόθεση

Η υπόθεση ήρθε στο φως τον Φλεβάρη του 2016 όταν γονείς των μαθητριών του γυμνασίου Αρχανών κατήγγειλαν στο αστυνομικό τμήμα ότι ο συγκεκριμένος Ιρανός παρενοχλεί σεξουαλικά τις κόρες τους.

Οι αρχές συνέλαβαν τον Ιρανό και κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε πως ο συγκεκριμένος άνδρας – εργάτης στο επάγγελμα – ζητούσε από τις μαθήτριες να τον βοηθήσουν σε κάποια εργασία που έκανε μέσα σε μία αποθήκη κι εκεί τις παρενοχλούσε.

Η πρωτόδικη ποινή

Τον Δεκέμβριο του 2016 εκδικάζεται η υπόθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Ιρανό εργάτη και αποφάσισε την καταδίκη του σε ποινή κάθειρξης 19 ετών και 2 μηνών, ποινή που αντιστοιχεί σε κακούργημα.

Ο ίδιος στο άκουσμα της ποινής που του επιβλήθηκε κατέρρευσε ψυχολογικά, ενώ νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των κοριτσιών, ενώ προσπάθησε να ισχυριστεί ότι οι προθέσεις του σε βάρος των ανήλικων κοριτσιών δεν ήταν … κακές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο είχε δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του Ιρανού με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρίσκεται εκτός φυλακής έχοντας όμως περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση