HomeHL-WorldΣτη Φλόριντα εντός της ημέρας ο Τραμπ μετά την πολύνεκρη επίθεση

Στη Φλόριντα εντός της ημέρας ο Τραμπ μετά την πολύνεκρη επίθεση

Θα συναντηθεί με τα θύματα του μακελειού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα αναχωρήσει για τη Φλόριντα προκειμένου να συναντηθεί με τα θύματα του μακελειού στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας της πόλης Πάρκλαντ.

«Θα αναχωρήσω σήμερα για τη Φλόριντα για να συναντήσω κάποιους από τους γενναιότερους ανθρώπους του πλανήτη – αλλά ανθρώπους οι ζωές των οποίων καταστράφηκαν εντελώς», ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Δεν διευκρίνισε ωστόσο το πότε θα γίνει η συνάντηση. Ο πρόεδρος είχε προγραμματίσει να πάει στην εξοχική κατοικία του, στο Μαρ-α-Λάγκο, που δεν απέχει πολύ από το Πάρκλαντ, για να περάσει εκεί το σαββατοκύριακο, το οποίο συμπίπτει με τον εορτασμό της Ημέρας του Προέδρου.

«Εργάζομαι επίσης μαζί με το Κογκρέσο σε διάφορα μέτωπα», πρόσθεσε, πάντα στο Twitter, ο κ. Τραμπ, ο οποίος την Πέμπτη είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλεια στα σχολεία και να φροντίσει για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ψυχικών ασθενειών. Δεν έκανε όμως καμία αναφορά στο καυτό θέμα της οπλοκατοχής.

Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ έσπειρε τον θάνατο στο παλιό του σχολείο, ανοίγοντας πυρ με τουφέκι που είχε αγοράσει νόμιμα τον Φεβρουάριο του 2017. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για 17 ανθρωποκτονίες εκ προμελέτης.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση