HomeHL-WorldΣκάνδαλο στη UNICEF: Στη φυλακή σύμβουλος της οργάνωσης για βιασμό 12χρονου!

Σκάνδαλο στη UNICEF: Στη φυλακή σύμβουλος της οργάνωσης για βιασμό 12χρονου!

Το έγκλημα είχε διαπραχθεί τη δεκαετία του '60

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά το σκάνδαλο της Oxfam, μία ακόμη οργάνωση που έχει προσφέρει πολλά στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών ανά την υφήλιο βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σκάνδαλο στους κόλπους της.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ένα από τα κορυφαία στελέχη της UNICEF που είχε ηγηθεί πριν χρόνια μιας τεράστιας εκστρατείας για την κατάργηση της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά, ομολόγησε ότι είχε βιάσει ένα 12χρονο αγόρι τη δεκαετία του ’60.

Ο 77χρονος σήμερα Peter Newell , παραδέχτηκε ότι για ένα διάστημα τριών ετών κακοποιούσε το αβοήθητο θύμα του, μετά από ατράνταχτα στοιχεία που έφερε στο φως μια έρευνα η οποία ξεκίνησε περύσι.

Ο πρώην σύμβουλος του οργανισμού καταδικάστηκε στις αρχές Ιανουαρίου σε έξι χρόνια φυλάκισης, ενώ το όνομά του προστέθηκε μόνιμα στο μητρώο των καταδικασθέντων για σεξουαλικά εγκλήματα.

Οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του τα προηγούμενα χρόνια δηλώνουν σοκαρισμένοι, αφού ήταν πάντα ένα από τα πιο δραστήρια και παθιασμένα μέλη της οργάνωσης, που αγωνιζόταν καθημερινά για την προστασία των παιδιών στη Βρετανία και άλλες περιοχές του πλανήτη.

Μαζί με τη συνεργάτιδά του, Rachel Hodgkin, ο Newell είχε συντάξει και δημοσιεύσει το 1998 το «Εγχειρίδιο για τη Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού», ένα έγγραφο που αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια τους κανονισμούς που προβλέπει η νομοθεσία για το ευαίσθητο αυτό ζήτημα και το οποίο χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα από πολλές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση