HomeHL-GreeceΠαππάς: Ανησυχητική η στάση της Τουρκίας – Πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Παππάς: Ανησυχητική η στάση της Τουρκίας – Πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το σοφόν είναι με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, διότι κάποιοι στην Τουρκία ίσως θέλουν να κάνουν την Ελλάδα μέρος του κάδρου της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή».

Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή FOCUS της ΕΡΤ1, απέναντι στον τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη.

Χαρακτήρισε «ανησυχητική» την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και το απαραβίαστο των συνόρων και σημείωσε πως η Ελλάδα έχει την αποτρεπτική ικανότητα με μεγάλη διπλωματική ισχύ και πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες σε διπλωματικό επίπεδο.

Ο κ. Παππάς είπε ότι είναι «άριστοι» οι χειρισμοί που γίνονται από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Σε ερώτηση αν τον ικανοποιεί η στάση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε ότι τον ικανοποιεί η στάση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση