HomeHL-9ΠΕΔ Κρήτης: Λειψυδρία στην Κρήτη – Ορθολογικότερη χρήση του νερού

ΠΕΔ Κρήτης: Λειψυδρία στην Κρήτη – Ορθολογικότερη χρήση του νερού

Έρχονται κι άλλοι πρόσφυγες στο νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λύσεις για την λειψυδρία που παρατηρείται σε αρκετούς δήμους του νησιού αναζητούν οι δήμαρχοι της Κρήτης κατά την συνεδρίαση της ΠΕΔ στην Λότζια.

Η παρατεταμένη ανομβρία των τελευταίων χρόνων, εξαιτίας των ανύπαρκτων βροχοπτώσεων που δυστυχώς δεν εκδηλώνονται στο νησί έχει οδηγήσει στο να στερεύουν σιγά-σιγά τα αποθέματα νερού σε αρκετές περιοχές, με τους δημάρχους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για σταδιακή έλλειψη νερού.

«Δύο μήνες νερό από τον Αποσελέμη»

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Φράγμα του Αποσελέμη, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιάννης Ρασούλης, θα δίνει νερό για τους επόμενους δύο μήνες.

«Το Φράγμα δεν έχει νερό. Θα φτάσει μόνο για τους επόμενους δύο μήνες. Γι’ αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε νερό από όπου μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρασούλης.

Δείτε εδώ πώς είναι τώρα το φράγμα Αποσελέμη και το «αναδυόμενο» Σφενδύλι

Οι δήμαρχοι της Κρήτης μίλησαν για την φετινή χρονιά η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η χειρότερη από άποψη βροχοπτώσεων εδώ και πολλά χρόνια ενώ παράλληλα τάχθηκαν υπέρ της ενιαίας διαχείρισης νερού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα κατά την θερινή περίοδο όπου στην Κρήτη θα έρθουν εκατομμύρια τουρίστες.

Ορθολογικότερη χρήση του νερού

Όλοι οι δήμαρχοι της Κρήτης τάχθηκαν υπέρ στην ενημέρωση των κατοίκων του νησιού προκειμένου να κάνουν ορθολογικότερη χρήση του νερού.

Όπως αποφάσισε η ΠΕΔ αναμένεται να γίνουν κάποιες κινήσεις για την πάταξη της άσκοπης χρήσης νερού λαμβάνοντας ενιαία μέτρα χωρίς όμως να υπάρχουν κυρώσεις.

Έρχονται κι άλλοι πρόσφυγες

Λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης στην ΠΕΔ αναφέρθηκε και το θέμα των προσφύγων καθώς κατατέθηκε η πρόταση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την φιλοξενία μεγαλύτερου αριθμού ατόμων.

Όπως αναφέρθηκε στους 750 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί, να προστεθούν ακόμη 250 άτομα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση