HomeHL-9Ενώπιον του ανακριτή ο δεξιοτέχνης “ποντικός” που άνοιγε σπίτια

Ενώπιον του ανακριτή ο δεξιοτέχνης “ποντικός” που άνοιγε σπίτια

Κατηγορείται για επτά διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών θα βρεθεί σήμερα ο 21χρονος διαρρήκτης, γόνος ευκατάστατης επιχειρηματικής οικογένειας του Ηρακλείου, ο οποίος έμπαινε σε πολυκατοικίες, άνοιγε σπίτια ανενόχλητος και αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο ίδιος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις επτά διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης, για τις οποίες κατηγορείται, αναφέροντας και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την παραβατική συμπεριφορά.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο νεαρός Ηρακλειώτης επέλεγε τους “στόχους” τους εκτιμώντας τι θα μπορούσε να αρπάξει, αντιλαμβανόμενος αν επρόκειτο για σπίτια, που ανήκαν σε εύπορους ή μη ιδιοκτήτες.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο έως και τη σύλληψη του είχε διαπράξει συνολικά επτά κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Επίσης άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι τα δεκάδες σπίτια, στα οποία, όπως φαίνεται, έχει “χτυπήσει” βρίσκονται σε όροφο και όχι σε ισόγειο, αφού πιθανότατα του άρεσε οι κλοπές του να έχουν κάποιο βαθμό δυσκολίας, ώστε να γίνονται και πιο … “απολαυστικές”!

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται, προκειμένου να εξακριβωθεί, αν στις διαρρήξεις συμμετείχαν και άλλα άτομα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση