Σπιτικό φαγητό, ρούχα, κουβέρτες, χαλιά, οικοσκευές, ακόμη και μικροέπιπλα γίνονται δέματα και στέλνονται μέσω του ταχυδρομείου, του ΚΤΕΛ, αλλά και μεταφορικών εταιρειών σε παιδιά που σπουδάζουν εκτός Κρήτης, σε κάθε γωνιά της Ελλάδος με αποστολέα φυσικά … την Κρητικιά μάνα!

Οι επιπτώσεις που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας είναι ποικίλες, σύνθετες, με κοινωνικές και όχι μόνο προεκτάσεις, με τις ελληνικές οικογένειες να βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, καθώς προσπαθούν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις του σπιτικού τους και των παιδιών τους.

Και η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη, όταν στην οικογένεια υπάρχουν παιδιά, τα οποία μάλιστα σπουδάζουν σε κάποια πόλη εντός ή εκτός Ελλάδος, μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Αυτό σημαίνει αυξημένα έξοδα σε ενοίκια, φαγητό, μετακινήσεις και κάθε άλλου είδους υποχρεώσεων που έχει ένα δεύτερο σπιτικό για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

dema1

Οι οικογένειες με την αποστολή δεμάτων, που περιέχουν είδη, τα οποία μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες των παιδιών τους που είναι μακριά, εξοικονομούν χρήματα από τον οικογενειακό μηνιαίο προϋπολογισμό εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λέει, υπάλληλος των ΕΛΤΑ, μιλώντας στο cretapost, για το τι στέλνουν οι γονείς στα παιδιά τους που βρίσκονται εκτός Κρήτης, λόγω σπουδών, αλλά και λόγω κάποιου διορισμού ή εργασίας σε κάποια άλλη πόλη εσωτερικού ή εξωτερικού.

“Έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι αποστολές δεμάτων με τα ΕΛΤΑ σε φοιτητές και όχι μόνο, λόγω οικονομικής κρίσης. Στέλνουν τα πάντα από ρούχα, οικοσκευές, ακόμη και μικρά έπιπλα, τα οποία βάζουν μέσα σε κιβώτια” αναφέρει.

Με τον τρόπο αυτό, επισημαίνει η ίδια πηγή, γλιτώνουν αρκετά χρήματα, καθώς τα παιδιά τους δεν αναγκάζονται να τρώνε έξω και να κάνουν περιττά έξοδα.

taper

Κάθε μήνα στέλνει δέμα στη Θεσσαλονίκη

Με το ταχυδρομείο στέλνει δέμα κάθε μήνα στο γιο της που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη η κα Μαρία Χ. από χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου, που μίλησε στο cretapost, λέγοντας ότι είναι πιο συμφέρον απ’, ότι να μαγείρευε μόνος του ή να έτρωγε συνέχεια έξω σε κάποιο εστιατόριο.

“Φτιάχνω δέμα στο γιο μου που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη κάθε μήνα, προσπαθώντας να καλύψω όλες τις ανάγκες του. Φαγητά και ό,τι άλλο μου πει ότι χρειάζεται. Νομίζω ότι συμφέρει καλύτερα κι έτσι μπορούμε και εξοικονομούμε χρήματα για ολόκληρη την οικογένεια. Λόγω της κρίσης τα οικονομικά έχουν στενέψει, αλλά δε μπορούμε να στερήσουμε από τα παιδιά μας να κυνηγήσουν τα όνειρα τους, να μορφωθούν και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο για το μέλλον τους. Έτσι προσπαθούμε και βρίσκουμε διάφορους τρόπους για να γλιτώνουμε χρήματα” προσθέτει η ίδια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση