HomeΚΟΣΜΟΣΦυλακίστηκαν δύο Αυστριακοί που σχεδίαζαν να δολοφονήσουν αστυνομικούς

Φυλακίστηκαν δύο Αυστριακοί που σχεδίαζαν να δολοφονήσουν αστυνομικούς

Με εντολές ενός Τσετσένου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα δικαστήριο της Βιέννης επέβαλε ποινές φυλάκισης σε δύο Αυστριακούς εφήβους με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν αστυνομικούς σε μια τζιχαντιστική επίθεση που διέταξε ένας Τσετσένος, μέλος του Ισλαμικού Κράτους, ενάντια σε ένα τοπικό αστυνομικό σταθμό, δήλωσε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Σε έναν τρίτο άνδρα, έναν 22χρονο Τσετσένο, που είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης για κλοπή, επιβλήθηκε επέκταση της ποινής του για έξι μήνες για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

«Οι τρεις άνδρες καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε μια τρομοκρατική ομάδα, για εγκληματική συνωμοσία και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», τόνισε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Ένας από τους Αυστριακούς καταδικάστηκε σε 26 μήνες φυλάκισης και ο δεύτερος, η καταγωγή του οποίου είναι επίσης από την Τσετσενία σε 15 μήνες, από τις οποίες πρέπει να εκτίσει τους 5.

Την Τρίτη η εκπρόσωπος του δικαστηρίου δήλωσε πως ένας Τσετσένος, μέλος του Ισλαμικού Κράτους, γνωστός ως Αμπού Νουχ έδωσε εντολή το 2015 σε έναν από τους καταδικασθέντες Αυστριακούς να δολοφονήσουν αστυνομικούς.

Η επίθεση δεν διαπράχθηκε ποτέ καθώς οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα μια ανώνυμη πληροφορία για το σχέδιο.

Η συνωμοσία είχε έρθει στο φως όταν οι αρχές εντόπισαν συνομιλίες στο διαδίκτυο τις οποίες ένας από τους υπόπτους φέρεται να είχε με έναν Γερμανό άνδρα που κατηγορείτο για μια ξεχωριστή υπόθεση σχεδιασμού μιας τζιχαντιστικής βομβιστικής επίθεσης με τη βοήθεια ενός άλλου Αυστριακού εφήβου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση