HomeCity Guide«ΦΥΛΛΟ-ΦΥΛΛΟ ΤΗΝ ΚΟΥΚΙΑ» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ

«ΦΥΛΛΟ-ΦΥΛΛΟ ΤΗΝ ΚΟΥΚΙΑ» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ

Παιδική σκηνή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης θα παρουσιάσει στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου τη διαδραστική θεατρική παράσταση «ΦΥΛΛΟ-ΦΥΛΛΟ ΤΗΝ ΚΟΥΚΙΑ» του Γιάννη Καλαντζόπουλου.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων:

➢ΤΡΙΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 – ΩΡΑ 17:00 & ΩΡΑ 19:00

➢ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 – ΩΡΑ 17:00 & ΩΡΑ 19:00

Μια πανέξυπνη αλληγορία που μεταδίδει με ξεκαρδιστικό τρόπο στα παιδιά όλη την συσσωρευμένη λαϊκή σοφία του τόπου μας, εξυμνώντας την εργατικότητα, τη σύνεση, τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη.

dsc02708

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ένας ανέμελος γεροντάκος παράκουσε τη μυαλωμένη γυναίκα του και αντί να φυτέψει τα τελευταία τους κουκιά, ώστε να έχουνε και για τον χειμώνα, τα έφαγε. Εκτός από ένα! Που φύτρωσε κι έφτασε μέχρι τον ουρανό. Έκπληκτος ο γεροντάκος σκαρφάλωσε και, φύλλο-φύλλο, έφτασε στην κορφή της θεόρατης κουκιάς. Εκεί συνάντησε τον Ήλιο και το Φεγγάρι που μάλωναν για το ποιος είναι καλύτερος από τους δυο τους. Χάρη στην καλοσύνη αλλά και την διπλωματικότητα του φτωχού αγρότη, ο Ήλιος και το Φεγγάρι θα φιλιώσουν και θα χαρίσουν στον γέρο τρία πολύ χρήσιμα δώρα: ένα μαντιλάκι, μια κότα κι ένα ραβδί.

-Τι αντιπροσωπεύουν και τι συμβολίζουν άραγε αυτά τα δώρα;

-Θα τα χρησιμοποιήσει σωστά ο γεροντάκος μας;

-Ποια εμπόδια θα συναντήσει στο δρόμο του;

-Και πόσο θα τον βοηθήσει η μυαλωμένη γριά του να δώσει λύση σε όλα τους τα προβλήματα;

dsc02728

Πληροφορίες: Θεατρικός Σταθμός τηλ. 2810243320 Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Καλαντζόπουλος Σκηνικά-Κοστούμια-Επιμέλεια φωτισμού: Ξανθή Κόντου Χορογραφίες: Ελένη Σταυροπούλου Βοηθός Σκηνοθέτη Χρήστος Ραχιώτης Παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και εκτελούν ζωντανά τη μουσική οι ηθοποιοί: Ερατώ-Μαρία Μανδαλενάκη, Μιχάλης Νταουντάκης, Σοφία Χαλαζιά.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 4 ΕΥΡΩ

Διαφήμιση
Διαφήμιση