HomeHL-MarketΗμερίδα με θέμα «Γονείς – Παιδί – Αθλητισμός» στο Συνεδριακό Κέντρο της ANEK LINES

Ημερίδα με θέμα «Γονείς – Παιδί – Αθλητισμός» στο Συνεδριακό Κέντρο της ANEK LINES

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H ΑΝΕΚ LINES, φιλοξένησε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στο σύγχρονο Συνεδριακό της Κέντρο στα Χανιά, ημερίδα με θέμα «Γονείς – Παιδί – Αθλητισμός»- Ο ρόλος του γονέα στον αθλητισμό. Η ημερίδα διοργανώθηκε από τους αθλητικούς συλλόγους TAE KWON DO Α.Σ. Κρήτες και  Α.Σ. Ακρωτηρίου.

Εισηγήτρια της ομιλίας ήταν η καταξιωμένη Ελληνοαμερικανίδα Αικατερίνη – Ελένη Βογδάνου, κοινωνική ψυχολόγος και αναλύτρια συμπεριφοράς, με εξειδίκευση στην αυτοπεποίθηση και στην αυτοεκτίμηση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από την εκκλησία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον χώρο του αθλητισμού και κυρίως γονείς, οι οποίοι παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον, τον κύκλο των εισηγήσεων καθώς και τα θέματα που αναπτύχθηκαν.Η καταξιωμένη κοινωνική ψυχολόγος και αναλύτρια συμπεριφοράς, Ελληνοαμερικανίδα Αικατερίνη – Ελένη Βογδάνου μιλώντας για το ρόλο του γονέα στον αθλητισμό.

Η κ. Βογδάνου ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους καλλιεργείται υγιής και αρμονική σχέση μεταξύ γονέων, παιδιών-αθλητών και προπονητών, ως συνισταμένη ομαδικής προσπάθειας και συμπληρωματικότητας ενεργειών. Παράλληλα, αναδείχθηκαν τόσο τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ενασχόληση με τον αθλητισμό για την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, όσο και πιθανές αρνητικές συνέπειες που ανακύπτουν από τις αυξημένες απαιτήσεις του άμεσου περιβάλλοντος και την άσκηση κριτικής. Τέλος, αναλύθηκε ο ρόλος των γονιών σε αυτή τη διαδικασία, μέσα από τύπους-μοντέλα, όπως αυτά έχουν καταγραφεί από την επιστημονική παρατήρηση.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας, η κα. Βογδάνου δέχθηκε τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του κοινού, στις οποίες απάντησαν πέραν της ψυχολόγου από πλευράς διοργανωτών η κ. Όλγα Λεβεντάκη προπονήτρια Α.Σ. Ακρωτηρίου  και ο κ. Νίκος Καντάρας προπονητής Α.Σ.Κρήτες.foto-2Οι διοργανωτές της ημερίδας κα Όλγα Λεβεντάκη προπονήτρια Α.Σ. Ακρωτηρίου και ο κος Νίκος Καντάρας προπονητής Α.Σ.Κρήτες απαντώντας σε ερωτήσεις των συνέδρων.

Η ΑΝEK LINES για μία ακόμα φορά φιλοξένησε μια επιτυχημένη εκδήλωση, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη μέριμνά της για τις μελλοντικές γενιές.

Στηρίζοντας διαχρονικά τα αθλητικά ιδεώδη και τις προσπάθειες των τοπικών συλλόγων, η εταιρεία στέκεται αρωγός σε κάθε κίνηση που στοχεύει σε ένα καλύτερο μέλλον, σε ένα μέλλον που θεμελιώνεται στις αρχές και τις αξίες της κρητικής παράδοσης και εξελίσσεται στο χρόνο.

Και το ταξίδι συνεχίζεται με πλώρη το μέλλον!

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση