HomeHL-GreeceΓιλντιρίμ: Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ θα αποφασίσουν μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης

Γιλντιρίμ: Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ θα αποφασίσουν μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης

Το ανακοίνωσε σε Τούρκους δημοσιογράφους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε συνάντηση των αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας-Τουρκίας θα αποφασιστούν τα μέτρα ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στις σχέσεις των δύο χωρών όπως δήλωσε σε Τούρκους δημοσιογράφους το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Αναφερόμενος στη σύνοδο των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί τον Μάιο ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε: «σε αυτό το πλαίσιο οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των δύο κρατών (σ.σ. Ελλάδας-Τουρκίας) θα συναντηθούν για να συζητήσουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι οι εντάσεις δεν θα κλιμακωθούν».

Μιλώντας για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τρίτης μετά το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό που χτύπησε πλοίο του ελληνικού λιμενικού στα Ίμια ο κ. Γιλντιρίμ είπε «του τονίσαμε έντονα ότι η αποφυγή εντάσεων θα είναι καλύτερη όσον αφορά τις σχέσεις των δύο κρατών».

Αφού είπε ότι το Αιγαίο θα πρέπει να είναι «θάλασσα φιλίας» πρόσθεσε στους δημοσιογράφους λίγο πριν αναχωρήσει για ταξίδι στη Λευκορωσία: «τελευταία υπήρξαν ορισμένες προκλήσεις που ξεκίνησαν στα Ίμια και σε αυτές εμείς απαντήσαμε».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση