HomeΚΟΣΜΟΣΡαντεβού Μέρκελ- Μέι την Παρασκευή ενόψει Brexit

Ραντεβού Μέρκελ- Μέι την Παρασκευή ενόψει Brexit

Στο Βερολίνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, συναντάται την Παρασκευή η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, την ώρα που Λονδίνο και οι Ευρωπαίοι εταίροι του ετοιμάζονται να εισέλθουν σε άλλον ένα γύρο δύσκολων διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Η Τερέζα Μέι ελπίζει να «κλειδώσει» τον επόμενο μήνα μια συμφωνία σχετικά με την περίοδο μετάβασης που θα εξομαλύνει την αποχώρηση της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019.

Η ίδια η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης όπως και υπουργοί της σκοπεύουν να εξηγήσουν με λεπτομέρειες τη θέση της Βρετανίας σχετικά με αυτό που θεωρούν μια καλή συμφωνία για το Brexit σε μια σειρά ομιλιών που θα εκφωνήσουν τις επόμενες εβδομάδες. Την αρχή θα κάνει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

Την ίδια ώρα, ένας Γερμανός αξιωματούχος είπε από την πλευρά του σήμερα ότι η νέα κυβέρνηση που θα σχηματισθεί δεν προτίθεται να τροποποιήσει τη θέση της στο θέμα του Brexit.

«Κάποιος με ρώτησε σήμερα: άραγε η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας θα αλλάξει την πολιτική της για το #Brexit; Δεν υπάρχει καμία υπόνοια ότι θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής!», έγραψε σήμερα στο Twitter ο Πέτερ Πτάσσεκ, ο συντονιστής της Γερμανίας για το Brexit.

«Να αναμένετε από εμάς να μείνουμε πιστοί στο μακροχρόνιο ενδιαφέρον μας στην ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς και τη συνοχή της #EU» συμπλήρωσε.

Protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση