HomeΚΡΗΤΗΜε μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων – Ιδρύονται νέα στην Κρήτη

Με μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων – Ιδρύονται νέα στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν προκύπτουν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προβλήματα για την Κρήτη κατά τη διαμόρφωση του νέου σχολικού χάρτη που αναμένεται να παρουσιαστεί από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο το επόμενο διάστημα.

Αυτό διαβεβαιώνει σε δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης εξηγώντας πως με βάση τις προτάσεις που έχουν γίνει από εκείνους και τις πληροφορίες που λαμβάνουν από την Αθήνα θα έχουμε από τη νέα χρονιά μια συγχώνευση σχολείου στο Λασίθι και ταυτόχρονα νέες ιδρύσεις σε Τυμπάκι, Πλατανιά Χανίων και Ρέθυμνο.

Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να γίνει δεκτή, εκτός απροόπτου βέβαια, η συγχώνευση των δημοτικών σχολείων σε Τσερμιάδω και Άγιο Γεώργιο στο Οροπέδιο Λασιθίου ,την οποία έχει εγκρίνει και το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής λόγω της φθίνουσας δυναμικής που έχουν τα δύο σχολεία.

Το νέο σχολείο που θα προκύψει θα είναι 5θέσιο ή 6θέσιο.

Παράλληλα εκτιμάται πως θα ιδρυθεί μια νέα τάξη στο Εσπερινό Λύκειο Τυμπακίου ενώ θα έχουμε την ίδρυση και δύο νέων σχολείων , του 2ου ΕΠΑΛ στο Ρέθυμνο και ενός ακόμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Πλατανιά των Χανίων.

Να θυμίσουμε πως τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα πέρυσι έγιναν πολλές συγχωνεύσεις σχολείων στην Κρήτη οι οποίες στην πλειοψηφία τους συνοδεύτηκαν από έντονες αντιδράσεις γονέων, μαθητών και τοπικών κοινωνιών. Έκτοτε υπήρχε υπόσχεση από το αρμόδιο υπουργείο προς τους τοπικούς φορείς πως η ίδια εικόνα δεν θα συνεχιστεί αφού ότι κενά και προβλήματα ήταν να καλυφθούν μέσω των συγχωνεύσεων καλύφθηκαν.

ekriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση