HomeΚΡΗΤΗΑυτοψία στη λιμενολεκάνη για την ασφαλή προσθαλάσσωση των υδροπλάνων

Αυτοψία στη λιμενολεκάνη για την ασφαλή προσθαλάσσωση των υδροπλάνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της Εταιρίας Ελληνικά Υδατοδρόμια που έχει αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου του Ρεθύμνου για την προσθαλάσσωση των πρώτων υδροπλάνων στο εμπορικό λιμάνι του Ρεθύμνου. Ήδη, χθες βρέθηκε στο Ρέθυμνο ένας πιλότος της εταιρίας, ο οποίος μέσα από μια βάρκα αρχικά διερεύνησε και εξέτασε τη λιμενολεκάνη, προκειμένου να διαπιστώσει -σε μια δύσκολη λόγω των νοτιάδων ημέρα – τις καιρικές συνθήκες που διαμορφώνονται στο λιμάνι. Η διερεύνηση αυτή θα συνεχιστεί κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα, όπου ο πιλότος με ένα διθέσιο υδροπλάνο θα πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμαστική πτήση.

Για τα τεχνικά αυτά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια της προσθαλάσσωσης των υδροπλάνων στο λιμάνι, αλλά και για θέματα που έχουν να κάνουν με τις πτήσεις τσάρτερ που προγραμματίζει η εταιρία, υπήρξε σχετική συνάντηση χθες στο χώρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου παρουσία του κ. Αντώνη Βασιλάκη εμπορικού διευθυντή της Εταιρίας Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ, του κ Μιχάλη Χτιστάκη πιλότου, του πρόεδρου του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Μίνωα Αλεφαντινού της Διευθύντριας του Λ.Τ Αθανασίας Δασκαλάκη και του μηχανικού κ. Χρήστου Φωτόπουλου.

Στη συζήτηση τέθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για τις πτήσεις που προγραμματίζονται με βάση το σχεδιάγραμμα που έχει γίνει με τη δημιουργία ενός κύριου και δυο ακόμα βοηθητικών διαδρόμων προσθαλάσσωσης των υδροπλάνων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει στο σύνολό τους οι δοκιμαστικές πτήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρίας οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ. Με τον τρόπο αυτό τα «Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ», θα εξετάσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα υδροπλάνα για να προχωρήσουν στη συνέχεια στον καθορισμό των δρομολογίων.

Από την άλλη το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, προχωρά τις ενέργειές του για να ετοιμάζεται πυρετωδώς, προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες που απαιτούνται για το υδατοδρόμιο και την υποδοχή και εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Με χρήματα που έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ για έργα ασφάλειας του λιμανιού θα γίνει η εγκατάσταση οικίσκου 30 περίπου τ.μ. για την εξυπηρέτηση του κοινού με μηχανήματα και εξοπλισμό, ο οποίος θα είναι έτοιμος το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου. Μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα έχει δοθεί και η απαιτούμενη άδεια για τη λειτουργία του, ο φάκελος της οποίας βρίσκεται στα συρτάρια του αρμόδιου υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι για την εκμετάλλευση του υδατοδρομίου του Ρεθύμνου, δεν υπάρχει η δυνατότητα μέχρι το Σεπτέμβριο τουλάχιστον, όποτε και θα τοποθετηθούν τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (δηλαδή μετά τις εκλογές) να γίνει διαγωνισμός και να ανατεθεί σε ιδιώτη η λειτουργία υδατοδρομίου. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το Σεπτέμβριο την ευθύνη θα έχει το Λιμενικό Ταμείο.

rethnea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση