HomeΕΛΛΑΔΑΚοντονής: Κανένας, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, δεν μπορεί να γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες

Κοντονής: Κανένας, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, δεν μπορεί να γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες

Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην υπόθεση Novartis αναφέρθηκε σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Ο κ. Κοντονής, παρουσιάστηκε κατηγορηματικός στο ότι κανείς -όσο ψηλά και αν βρίσκεται- δεν μπορεί να γνωρίζει τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Χαρακτήρισε απαράδεκτο το να δημοσιοποιούνται στοιχεία (επώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, κ.λπ.) των μαρτύρων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, υπογράμμισε επίσης ότι μόνο η εισαγγελέας που εξέδωσε τη διάταξη και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που εποπτεύει τη διαδικασία, μπορούν να γνωρίζουν ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Πρόσθεσε δε, ότι δεν είναι η κυβέρνηση αυτή η οποία θα διεξάγει την έρευνα, αλλά ούτε και εκείνη η οποία θα καταλήξει στα πρόσωπα που εμπλέκονται.

«Απόλυτη παράνοια» χαρακτήρισε επιπλέον το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατηγορείται πως ποδηγετεί, καθοδηγεί και διευθύνει τη Δικαιοσύνη όσον αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο υπουργός, χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη συκοφαντία και επίθεση κατά της Δικαιοσύνης τους ισχυρισμούς ότι ο ίδιος ή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατευθύνει τη Δικαιοσύνη.

«Δεν πρόκειται για πολιτική εκμετάλλευση. Δεν είναι στο αξιακό μας σύστημα να βάλουμε κατά πολιτικών αντιπάλων με αυτόν τον τρόπο», τόνισε ο Σταύρος Κοντονής, ενώ επέμεινε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την υπόθεση με θεσμικό τρόπο.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα κλείσει τα μάτια σε ένα διεθνές σκάνδαλο, όπως είναι αυτό της Novartis, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια.

Τόνισε τέλος, πως το άρθρο περί προστασίας υπουργών θα αναθεωρηθεί και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν με την πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για αναθεώρηση του Συντάγματος.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση