HomeΕΛΛΑΔΑΜε τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε ο Λεβέντης

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε ο Λεβέντης

Τι συζήτησαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Λεβέντης επέμεινε «στο να δοθούν ισχυρά ανταλλάγματα στα Σκόπια, όπως ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ελληνικές επενδύσεις, ακόμη και διευκολύνσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το δε κράτος των Σκοπίων σε ένδειξη καλής θέλησης να αποδεχθεί ονομασία χωρίς τη λέξη Μακεδονία, λόγου χάρη να ονομαστεί Σκόπια».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «αν η κυβέρνηση δώσει λύση με τον όρο Μακεδονία, η λύση αυτή θα είναι αντίθετη προς τη βούληση του ελληνικού λαού. Τελικά θα βλάψει και τις ίδιες τις ΗΠΑ, οι οποίες θα δείξουν αχαριστία παρά τη μέχρι τώρα στάση της Ελλάδας που πάντα ήταν στο πλευρό των ΗΠΑ οσάκις το επέβαλε η προάσπιση του ελευθέρου κόσμου. Στο παρελθόν, λάθη από πλευράς κυβερνήσεων των ΗΠΑ πλήγωσαν πολύ τον ελληνικό λαό».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση