HomeHL-9Με μεγάλη επιτυχία και φέτος το Καστρινό Καρναβάλι

Με μεγάλη επιτυχία και φέτος το Καστρινό Καρναβάλι

Μεγάλη συμμετοχή και κέφι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την συμμετοχή χιλιάδων Ηρακλειωτών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της «Καστρινής Αποκριάς 2018» που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ).

dimarchos-kastrino-karnavali-f1

Οι Ηρακλειώτες και οι επισκέπτες της πόλης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην μεγάλη αποκριάτικη γιορτή που ξεκίνησε από την Πλατεία 18 Άγγλων, πέρασε από τον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου, από την Πλατεία των Λιονταριών, συνεχίστηκε στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης και ολοκληρώθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας. Τις καρναβαλικές εκδηλώσεις παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μαζί με αντιδημάρχους.

Η συμμετοχή των ομάδων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, το κέφι των καρναβαλιστών «παρέσυρε» θεατές και επισκέπτες και η συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, που παραχώρησε δωρεάν τους χώρους στάθμευσης για την διευκόλυνση του κόσμου, συνέβαλλαν σε μία άρτια διοργάνωση.

1

Να σημειωθεί ακόμα ότι στην διοργάνωση της Μεγάλης Καρναβαλικής Παρέλασης, σημαντική ήταν η συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας, της Τροχαίας Ηρακλείου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, των Εθελοντών Σαμαρειτών, των εργαζόμενων στο ΚΤΕΛ και το ΕΚΑΒ, του προσωπικού του Δήμου Ηρακλείου, των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, των στελεχών του Αθλητικού Οργανισμού, των εργαζόμενων στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού, των εργαζόμενων στη ΔΗΚΕΗ και στον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, των καρναβαλιστών Μαλίων και Σκινιά καθώς και όλων όσων συμμετείχαν στις καρναβαλικές ομάδες της πόλης του Ηρακλείου και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2018» συνεχίζονται την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου με τις Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας και με την ομιλία της Λιάνας Σταρίδα με θέμα «Οι Απόκριες στο παλιό Ηράκλειο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2-4) στις 20:00 ενώ την διοργάνωση έχει αναλάβει η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Εθελοντισμού και της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

3

Οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2018» θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου με τα παραδοσιακά κούλουμα στην περιοχή του Καράβολα. Ζωντανή μουσική και παραδοσιακά εδέσματα από την Τρίτη Δημοτική Κοινότητα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων, τον Δήμο Ηρακλείου και τη ΔΗΚΕΗ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στην παραλιακή λεωφόρο, στην περιοχή του Καράβολα στις 11:00 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση