HomeΕΛΛΑΔΑΠροσπάθησε να δωροδοκήσει με 15.000 ευρώ αστυνομικό για να… κόψει 10 χρόνια από την ταυτότητά της

Προσπάθησε να δωροδοκήσει με 15.000 ευρώ αστυνομικό για να… κόψει 10 χρόνια από την ταυτότητά της

Του έδωσε 15.000 ευρώ για να κάνει τα στραβά μάτια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια περίεργη υπόθεση θα εκδικαστεί τις προσεχείς ημέρες στην Κω και αφορά σε μια Ελληνογαλλίδα που επιχείρησε να δωροδοκήσει αστυνομικό για να της κρύψει 10 χρόνια από την ταυτότητά της.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», η 77χρονη Ελληνογαλλίδα, κάτοικος Κω, κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχη για απόπειρα δωροδοκίας αστυνομικού που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου και για πλαστογραφία και η υπόθεσή της θα εκδικαστεί στις 14 Φεβρουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η 77χρονη, που έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με 3ετή αναστολή, επεδίωξε να εκδώσει νέα ταυτότητα και να αλλάξει την εμφανιζόμενη σ’ αυτήν ηλικία της, κατά 10 έτη!!

Προανακρινόμενη η 77χρονη υποστήριξε ότι ήθελε να επωφεληθεί ευεργετικής νομοθεσίας για συνταξιούχους από τη χώρα καταγωγής της.

Η 77χρονη, χήρα και μητέρα ενός 35χρονου με ειδικές δεξιότητες, προέρχεται από μια εξαιρετικά εύπορη οικογένεια.

Ενώπιον του Αυτοφώρου υποστήριξε ότι δεν είχε συνείδηση της σοβαρότητας των πράξεών της και τελούσε σε διαταραχή λογικής. Ισχυρίστηκε ότι περνά εξαιρετικά δύσκολες ώρες ως χήρα και μητέρα ενός ΑΜΕΑ και ότι από φιλαρέσκεια και απερισκεψία επιχείρησε να φαίνεται νεότερη στην ταυτότητά της.

Η 77χρονη παρουσιάστηκε στο ΑΤ Καλύμνου και προσκόμισε, μεταξύ άλλων δικαιολογητικών για την έκδοση νέας ταυτότητας, λόγω απώλειας και ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, στο οποίο εμφανιζόταν με ηλικία 67 ετών, αντί του ορθού 77.

Κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων της, ο αστυνομικός αντιλήφθηκε ότι το πιστοποιητικό ήταν πλαστό και η 77χρονη του παρέδωσε έναν φάκελο με 15.000 ευρώ προκειμένου να κάνει τα «στραβά μάτια».

Η πλαστογραφία του εγγράφου ήταν οφθαλμοφανής, ενώ περαιτέρω όταν διαπιστώθηκε η πραγματική ηλικία της, από τον έλεγχο στο σύστημα ταυτοτήτων, η συνέχεια ήταν προδιαγεγραμμένη.

Σημειώνεται ότι δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να χρησιμοποιήσει την ταυτότητα, που θα την εμφάνιζε μικρότερη, στη Γαλλία, για λόγους συνταξιοδότησης, αφού τα στοιχεία της είναι ήδη καταχωρημένα στη χώρα μετά τον γάμο της με Γάλλο.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση