HomeHL-SportsΑιγινιακός Εργοτέλης 3-2

Αιγινιακός Εργοτέλης 3-2

Ο Εργοτέλης βρέθηκε να κερδίζει με 2-0 στο ημίχρονο, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 3-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον ξέρανε… Τρομερή νίκη πήρε το απόγευμα της Κυριακής  ο Αιγινιακός δείχνοντας μεγάλα αποθέματα ψυχής. Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά δεν το έβαλε κάτω και γύρισε ένα χαμένο ματς κερδιζοντας με 3-2 τον Εργοτέλη.

Οι γηπεδούχοι με αυτό το τρίποντο δεν εκτόξευσαν μόνο τη δική τους ψυχολογία εν όψει της συνέχειας, αλλά φρέναραν και τους Κρητικούς, που τον τελευταίο καιρό πήγαιναν με σπασμένα φρένα. Τέσσερις νίκες σε πέντε ματς μετρούσαν μαζί με αυτή στα χαρτιά κόντρα στον Αχαρναϊκό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ματς ήταν κομβικής σημασίας και βαθμολογικά με τις δύο ομάδες να μάχονται για τη σωτηρία. Ο Αιγινιακός με το τρίποντο πήγε στο +3 από τον αντίπαλό του και έπιασε και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στη βαθμολογία.

Πολύ δυνατά μπήκε ο Εργοτέλης στο ματς, ο οποίος από τα πρώτα λεπτά επέβαλε τον ρυθμό του. Κυκλοφορούσε την μπάλα, έψαχνε διαδρόμους και μόλις στο 8′ βρήκε και το γκολ για το 0-1. Ο Σταματάκος από πλάγια αριστερά έδωσε στον Μπουρσέλη και εκείνος έκανε εύκολα το 0-1.

Οι Κρητικοί δεν φρέναραν, αλλά αντιθέτως συνέχισαν να κυριαρχούν στο γήπεδο και να ψάχνουν για ένα ακόμη γκολ. Είχαν στο 12′ ένα σουτ του Ιατρούδη και τρία λεπτά μετά το τετ α τετ του Νικολακάκη, με τον Τόλιο να αποκρούει.

Φαινόταν πως ο Αιγινιακός δεν μπορεί να ακολουθήσει. Έφτασε σε δύο τελικές με τους Πέριτς και Τοπαλίδη, αλλά στο 28′ έγινε και το 0-2. Ο Μπουρσέλης βρήκε τον Κάιπερς εντός περιοχής και εκείνος σκόραρε δίνοντας σαφές προβάδισμα στην ομάδα του.

Έως την ανάπαυλα δεν άλλαξε κάτι, αφού στο 37′ ο Γκατσολάρι δεν νίκησε τον Λαδά και στην επαναφορά το σουτ του Μπιλάλι σταμάτησε στον Νικολακάκη.

Ήταν τέτοια η εικόνα του πρώτου μέρους που φαινόταν ότι τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει, αλλά η πραγματικότητα διέψευσε όποιον το πίστευε. Ο Αιγινιακός πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο, απείλησε με τον Μπιλάλι, όμως, ο τελευταίος δεν έβρισκε στόχο.

Τα λεπτά περνούσαν και ο Εργοτέλης κρατούσε, μέχρι να έρθει το 68′. Ο Πέριτς έβγαλε τη σέντρα, ο Παπαδόπουλος μείωσε με πλασέ και το ματς απέκτησε αυτομάτως νέο ενδιαφέρον.

Μέχρι να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι είχε γίνει και το 2-2 από τον Πέριτς στο 70′ ύστερα από σέντρα του Γιαζιτζόγλου.

Ο Εργοτέλης έμοιαζε με τον μποξέρ που δέχεται τη μία επίθεση μετά την άλλη και έχει ζαλιστεί. Δεν μπορούσε να πατήσει καλά στα πόδια του και στο 75′ έγινε η ολική ανατροπή.

Σκόρερ ο Τσολακίδης μετά από σέντρα του Παπαδόπουλου. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κοντρόλαραν το ματς και πανηγύρισαν στο φινάλε την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φωτιάδης (Καστοριάς), βοηθοί του οι Έμπλιουκ (Ξάνθης) και Τσακίρης (Δράμας), ενώ τέταρτος ο Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας).

Κίτρινες: 21′ Πετρούσης, 49′ Αντωνιάδης, 66′ Γιαζιτζόγλου – 8′ Μπουρσέλης, 54′ Τσέλιος, 66′ Ιατρούδης

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Ανδρικόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Πετρούσης (46’ Τσολακίδης), Πολύζος, Αντωνιάδης (57’ Παπαδόπουλος), Γκατσολάρι, Πέριτς, Τοπαλίδης, Μπιλάλι (62’ Κούστα).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Μπουρσέλης (57’ Ροβίθης), Τσέλιος, Νικολακάκης, Μπάτζιος, Ιατρούδης (83’ Αγγελόπουλος), Σταμόπουλος, Μαζουλουξής, Κάιπερς, Σταματάκος (68’ Έφορντ), Μπούζας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση