HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτέλεχος SPD: Ενθαρρυντική η οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας

Στέλεχος SPD: Ενθαρρυντική η οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας

Αλλά θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενθαρρυντική χαρακτηρίζει ο Ούντο Μπούλμαν την οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας. Σημειώνει όμως ότι τα επόμενα χρόνια θα χρειαστούν κάποιες δύσκολες αποφάσεις, για να μην κινδυνεύσει η πορεία ανάκαμψης.

«Η οικονομική εξέλιξη της Ελλάδας είναι ενθαρρυντική. Ασφαλώς θα χρειαστεί να ληφθούν τα επόμενα χρόνια δύσκολες αποφάσεις, ώστε να μην τεθεί εν κινδύνω η τωρινή πορεία της ανάκαμψης. Νομίζω όμως ότι αυτό το έχουν αντιληφθεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Γι αυτό και πιστεύω ότι η Ελλάδα σύντομα θα σταθεί στα πόδια της και το εύχομαι από βάθους καρδίας στη χώρα σας», δήλωσε στο ΑΠΕ ο προσωρινός πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, φαβορί για την προεδρία στην εκλογή που θα γίνει το Μάρτιο.

Σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση χρέους, το στέλεχος του SPD επισημαίνει ότι πρόκειται για απόφαση του Eurogroup. «Στην πολιτική για την Ελλάδα τα περασμένα χρόνια είχε συνεχώς επισημαινόταν από διάφορες πλευρές πόσο σημαντική είναι η τήρηση των συμφωνιών. Επομένως, δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτή η αρχή θα τεθεί και πάλι εν αμφιβόλω. Από κοινού με την κοινοβουλευτική μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υποστηρίξω οπωσδήποτε να εξεταστεί σοβαρά μετά το τέλος του προγράμματος σε ποιο βαθμό είναι αναγκαίες οι ελαφρύνσεις του χρέους και να τεθούν σε εφαρμογή εφόσον απαιτείται», συμπλήρωσε.

Τόνισε ότι χρειάζεται θάρρος για να μεταρρυθμιστεί η Ευρώπη και επέκρινε την Ανγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γιατί «παρεμπόδιζαν συνεχώς τις μεταρρυθμίσεις».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση