HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑTravelzoo: Η Ευρώπη κορυφαίος προορισμός για τους Αμερικανούς φέτος

Travelzoo: Η Ευρώπη κορυφαίος προορισμός για τους Αμερικανούς φέτος

Σύμφωνα με την έρευνα Winter Travel Trends

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H Ευρώπη θα είναι και φέτος κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες, με πέντε χώρες (Ιταλία, Ιρλανδία, Γαλλία, Ισλανδία και Ην. Βασίλειο) να αποτελούν το ήμισυ της κατάταξης των 10 προορισμών από όλο τον κόσμο που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για προγραμματισμό ταξιδιού από Αμερικανούς ταξιδιώτες μέσα στο 2018.

Σύμφωνα με την έρευνα Winter Travel Trends της πλατφόρμας ταξιδιωτικών προσφορών Travelzoo (πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 σε δείγμα 936 μελών της πλατφόρμας), το Ην. Βασίλειο είχε τη μεγαλύτερη αύξηση ενδιαφέροντος από καταναλωτές στις ΗΠΑ, ανεβαίνοντας από την 10η θέση πέρυσι στην 5η φέτος.

Η Γαλλία ανέβηκε μια θέση, στην 8η και η Ισλανδία κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά το 2018.

Ο μοναδικός διεθνής προορισμός που προτιμάται περισσότερο από την Ευρώπη είναι η Καραϊβική ενώ το Μεξικό περιορίστηκε στην 10η θέση, έναντι της 8ης που κατείχε πέρυσι.

Τα στατιστικά της Travelzoo δείχνουν επίσης αυξανόμενο ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ευρώπη, με τις αναζητήσεις για Γαλλία και Ιταλία να εκτινάσσονται σε ποσοστό άνω του 50% συγκριτικά με πέρυσι.Τα περασμένα χρόνια οι φόβοι για το ζήτημα της ασφάλειας των προορισμών οδήγησε τους ταξιδιώτες να προτιμήσουν εναλλακτικούς. Όμως η έρευνα δείχνει ότι οι ανησυχίες αυτές έχουν περιορισθεί σχεδόν κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, καθώς και περισσότεροι από το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων δεν εξέφρασαν καμία ανησυχία για την ασφάλειά τους στις διακοπές.

Παρατηρείται ακόμα αύξηση (56%) του αριθμού των Αμερικανών ταξιδιωτών που προγραμματίζουν 2 ή περισσότερες διακοπές στο εξωτερικό μέσα στο 2018. Τα δύο τρίτα εξ όσων συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι σχεδιάζουν ένα ταξίδι ζωής για αυτή τη χρονιά.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση