HomeΣΠΟΡΞάνθη – Κέρκυρα 1-1

Ξάνθη – Κέρκυρα 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από ένα βαθμό πήραν Ξάνθη και Κέρκυρα μετά το ισόπαλο 1-1 στα «Πηγάδια» για την 21η αγωνιστική της Super League. Οι Φαίακες προηγήθηκαν με τον Επστάιν στο 64ο λεπτό και η Ξάνθη ισοφάρισε με τον Κάστρο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Ξάνθη ήταν η ομάδα που είχε τις πρώτες ευκαιρίες για να σκοράρει με πρωταγωνιστή τον Γέντρισεκ. Η πρώτη ήταν στο 7ο λεπτό, όταν ο Σλοβάκος επιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον Γιαννακόπουλο, αλλά ο γκολκίπερ της Κέρκυρας απέκρουσε με τα πόδια, ενώ στο 38΄ ο Ντουρίτσκοβιτς πέρασε στον Γέντρισεκ, εκείνος κοντρόλαρε και έκανε το γυριστό σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Κέρκυρας.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και το πέτυχαν. Στο 59΄ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε δύσκολα το βολέ του Παμλίδη, ενώ στο 63΄ ο Μπαξεβανίδης απέκρουσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Αντέτζο στο κόρνερ του Ρόλε.

Τελικά, στο 64΄ ο Παμλίδης βρήκε δεξιά τον Γεωργίου, ο οποίος σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, στον αφύλαχτο Επστάιν. Ο Γερμανός σούταρε, ο πορτιέρε της Ξάνθης απέκρουσε, αλλά ο Γερμανός πήρε το ριμπάουντ κι «έγραψε» το 1-0 από κοντά.

Στο 78΄ ο Μπαλάφας έχασε σπουδαία ευκαιρία για να «κλειδώσει» το παιχνίδι, όταν επίσης από οριακή θέση έπιασε μόνος κι ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε. Το 1-1 διαμορφώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Από τη σέντρα του Τριάδη ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε για την Ξάνθη.

Γκολ: 64’ Επστάιν (Κέρκυρα), 90’+3′ Κάστρο (Ξάνθη)

Κίτρινες κάρτες: 
Μελιόπουλος, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς – Μπαλάφας, Επστάιν, Σιόντης

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας, Κίκε (62’ Τριάδης), Ντουρίτσκοβιτς (71’ Κάστρο), Μπρίτο (54’ Φασίδης), Γέντρισεκ.

Κέρκυρα (Γιάννης Μαντζουράκης): 
Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Σιόντης, Μπαλάφας, Γεωργίου (73′ Αρτυματάς), Ρόλε (89′ Γκράσι), Επστάιν (85′ Μυτίδης), Παμλίδης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση