HomeHL-9Καρναβαλική διάθεση στην Κρήτη

Καρναβαλική διάθεση στην Κρήτη

Παιδικό κυνήγι θησαυρού στο Ρέθυμνο – Καρναβαλική παρέλαση στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καρναβαλική διάθεση έχει όλη η Κρήτη εξαιτίας των εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Το Σαββατοκύριακο φαίνεται ότι είναι αφιερωμένο στο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού στο Ρέθυμνο, με τη σημερινή ημέρα παρά τους αέρηδες που συνοδεύουν τις βόλτες στην πόλη και τον ντελάλι του καρναβαλιού, η διάθεση να είναι ανεβασμένη, σε μία πόλη η επισκεψιμότητα της οποίας παραμένει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, κυρίως δε σε ημέρες εορταστικές και πολλά υποσχόμενες.

Το απόγευμα ο προπομπός «Street Party» στο Σφακάκι έτοιμος να παραδώσει τη σκυτάλη αύριο, Κυριακή, στο 2ο Φεστιβάλ Πόλης που θα διαρκέσει έως τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια ώρα, από το πρωί στις 11, η μαρίνα Ρεθύμνου θα πλημυρίσει από παιδιά με πατίνια στα πόδια. Στη διάθεση του Σαββατοκύριακου ενεργή συμμετοχή έχουν οι νέοι με την καλλιτεχνική έκφραση τους, με παράλληλες συναυλίες με μουσικούς από όλη την Κρήτη.

Η ίδια ατμόσφαιρά κυριαρχεί και στο Ηράκλειο με τις προετοιμασίες να έχουν φτάσει στο «κόκκινο» για την Καστρινή Αποκριά, και τους Ηρακλειώτες καθώς και τους επισκέπτες της πόλης να «μετράνε» ώρες για να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή της Μεγάλης Παρέλασης των Καρναβαλικών Ομάδων, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 15:00 από την Πλατεία 18 Άγγλων, θα περάσει από τον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου, από την πλατεία των Λιονταριών, θα συνεχιστεί στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και θα ολοκληρωθεί στην πλατεία Ελευθερίας, με τον αριθμό των συμμετοχών να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού έχουν δηλώσει συμμετοχή 44 ομάδες με πλήρωμα από 50 μέχρι και 300 άτομα η κάθε μία.

H φώτο είναι από την περσινή παρέλαση των καρνάβαλων στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση